Bijeli kruh glavni je krivac za debljanje
Bijelo brašno već je duže vrijeme na meti nutricionista kao nešto što bismo trebali izbjegavati, a novo je istraživanje samo potvrdilo te sumnje
Bijeli kruh može se označiti kao jedan od glavnih krivaca za debljanje, tvrde znanstvevnici sa Sveučilišta Navarra koji su tijekom pet godina pratili prehrambene navike i promjene u težini gotovo deset tisuća ljudi.
Vjerovali ili ne, dovoljne su tek tri kriške bijelog kruha dnevno kako bi se vjerojatnost debljanja povećala za polovicu, dok je kruh od cjelovitih žitaricadokazao famu koja ga prati - on ne deblja.
Zapravo nije stvar u štetnosti kruha od bijelog brašna, nego njegovoj nemogućnosti da na dulje vrijeme zasiti, za razliku od kruha od cjelovitih žitarica koji je pun vlakana koja duže održavaju osjećaj sitosti.
Recept za poboljšanje je jednostavan - bit će dovoljno da ga zamijenite integralnim i dobar dio vaših problema s težinom bit će riješen.
Novi komentar