« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
ALI ŠTEDI SE

Josipović: Idemo u modernizaciju oružanih snaga

VIDEO - Predsjednik Josipović i premijerka Kosor su na sjednici Vijeća za obranu razgovarali o proračunu za MORH

Jadranka Kosor i Ivo Josipović
Jadranka Kosor i Ivo Josipović (Bernard Čović/Cropix/Infopunkt)
Više o

MORH

,

Jadranka Kosor

,

oružane snage

,

Ivo Josipović

Pod predsjedanjem predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Ive Josipovića održana je 5. sjednica Vijeća za obranu kojoj su bili nazočni premijerka Jadranka Kosor i potpredsjednik vlade i ministar financija Ivan Šuker.

''Pričali smo o proračunu u koji ulazi i proračun MORH-a, a naše je mišljenje da se mora štedjeti u ovakvim vremenima", rekao je Josipović te dodao da će se i prodavati nekretnine koje nisu vojsci od važnosti.

Također je istaknuo da se kreće s modernizacijom i opremanjem oružanih snaga, točnije u 60 dana će se napraviti analiza ratnog zrakoplovstva. ''Ide se i u kadrovske promjene, tj. uskladit će se stanje u pogledu broja vojnika i časnika", rekao je Josipović te dodao da će se povećati broj ročnika.

Premijerka Jadranka Kosor istaknula je projekte poput obalnog oklopnog broda te oklopno vozilo kao odličnu suradnju s domaćim gospodarstvom. Također je pohvalila istragu o padu dva zrakoplova MIG koja teče dobro bez nikakvog pritiska. (Infopunkt/metro-portal)

18.10.2010. 14:41:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh