Metro-portal.hr

objavljeno 18.10.2010. 14:41:31
ALI ŠTEDI SE

Josipović: Idemo u modernizaciju oružanih snaga

VIDEO - Predsjednik Josipović i premijerka Kosor su na sjednici Vijeća za obranu razgovarali o proračunu za MORH

Jadranka Kosor i Ivo Josipović
Jadranka Kosor i Ivo Josipović (Bernard Čović/Cropix/Infopunkt)

Pod predsjedanjem predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Ive Josipovića održana je 5. sjednica Vijeća za obranu kojoj su bili nazočni premijerka Jadranka Kosor i potpredsjednik vlade i ministar financija Ivan Šuker.

''Pričali smo o proračunu u koji ulazi i proračun MORH-a, a naše je mišljenje da se mora štedjeti u ovakvim vremenima", rekao je Josipović te dodao da će se i prodavati nekretnine koje nisu vojsci od važnosti.

Također je istaknuo da se kreće s modernizacijom i opremanjem oružanih snaga, točnije u 60 dana će se napraviti analiza ratnog zrakoplovstva. ''Ide se i u kadrovske promjene, tj. uskladit će se stanje u pogledu broja vojnika i časnika", rekao je Josipović te dodao da će se povećati broj ročnika.

Premijerka Jadranka Kosor istaknula je projekte poput obalnog oklopnog broda te oklopno vozilo kao odličnu suradnju s domaćim gospodarstvom. Također je pohvalila istragu o padu dva zrakoplova MIG koja teče dobro bez nikakvog pritiska. (Infopunkt/metro-portal)

18.10.2010. 14:41:31
http://metro-portal.hr/josipovic-idemo-u-modernizaciju-oruzanih-snaga/49913/