« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
LEGALNO?

John Holmes kupio 6 tisuća komada streljiva na internetu

Svo streljivo kao i četiri komada oružja koje je James Holmes kupio u lokalnim prodavaonicama oružja u zadnjih 60 dana, nabavljeno je legalno

James Holmes legalno se opskrbio
James Holmes legalno se opskrbio (Arhiva)
Više o

Aurora

,

James Holmes

,

masakr u Coloradu

,

pokolj u Aurori

Napadač koji je uhićen nakon pokolja u kinu u Coloradu legalno je putem interneta u zadnja dva mjeseca kupio više od 6.000 komada streljiva, rekao je u petak načelnik mjesne policije.

Svo streljivo kao i četiri komada oružja koje je James Holmes kupio u lokalnim prodavaonicama oružja u zadnjih 60 dana, nabavljeno je legalno, kazao je načelnik policije u Aurori Dan Oates.

Iznoseći najnovije informacije na kraju dana, rekao je da je u pokolju koji je Holmes počinio tijekom ponoćnog prikazivanja najnovijeg filma o Batmanu "Vitez tame: Povratak" stradalo 70, a ne 71 osoba kao što je prije bilo objavljeno.

Gotovo svi ozlijeđeni zadobili su prostrijelne rane, rekao je, dodavši da je "manji broj" ljudi primljenih u bolnicu zadobio druge vrste ozljeda zbog panike koja je nastala u kinodvorani.

Među streljivom koje je Holmes (24) kupio bilo je 3.000 metaka za automatsku pušku, te 3.000 za pištolj Glock.

"Usto je na internetu kupio više okvira za automatsku pušku kalibra 233, među kojima i okvir za 100 metaka, pronađen na mjestu događaja", dodao je policajac.

"Stručnjaci su mi rekli da je s tim okvirom mogao ispaliti 50 do 60 metaka u minuti. Koliko znamo, pucnjava u kinu bila je prilično intenzivna", istaknuo je načelnik.

Događaj je ponovo potaknuo raspravu o legalnosti nošenja oružja u Sjedinjenim Državama.

21.07.2012. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh