« Muškarci
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
OPREZ!

Jeste li omega muškarac?

Kao suprotnost alfa mužjaku, omega muškarci nalaze se na najnižem mjestu prehrambenog lanca muškaraca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

giht

,

goveđi gulaš

Kako biste bili sigurni spadate li u ovu kategoriju, provjerite pet znakova koji govore jeste li omega muškarac.

1. Vaša kolekcija stripova vaš je identitet - omega muškarci mogu se identificirati prema intenzivnoj obvezi koju posvećuju prošlom vremenu, kako bi se sakrili od pravog života. Bilo kakav hobi može otići u ekstreme, bez obzira radi li se o kolekciji stripova koja se stalno nadopunjava ili želji da se pobijedi 15-godišnjeg nećakla u World of Warcraftu. Sve te stvari mogu biti normalne ako su umjerene, no ako im posvjećujete svo svoje vrijeme i energiju, mogli biste se zamisliti i obratiti pažnju na život koji prolazi pored vas.

2. Odbijate posao od 9 do 17 iz principa - još jedan od znakova omega muškarca jest tendencija da izbjegava određene socijalne obaveze, poput stalnog posla i plaćanja računa. Omega muškarci često navode kako su posebne osobe, ili previše čiste ili prekreativne kako bi dopustili da ih pokvareni establishment gazi. Drugim riječima, skrivaju se. Pretvaraju se da odbacuju društvene norme samo zato što ih se potajno plaše.

3. Jedini ste originalni član vašeg srednjoškolskog benda - tijekom odrastanja svaki muškarac mašta o mogućnosti da postane veliki glumac, pisac ili rock zvijezda. Kad završi doba adolescencije, većina ih shvati kako je bolja odluka posvetiti se tradicionalnoj karijeri, a neki pak kroz velike napore i žrtvovanja i ostvare svoje snove. Omega muškarci pak lebde negdje između. Imaju planove, ali im nedostaje radnih navika da ih ostvare. I dok su svi nastavili sa svojim životima, omega muškarci ostali su zaglavljeni u svijetu mašte iz mladih dana.

4. Još uvijek odlazite u vaš studentski kafić - ne tvrdimo da su obitelj i kuća mjerilo uspjeha, no ako vaši kolege s fakulteta razgovaraju o cijenama stanova, a vi još uvijek sav novac trošite na koncerte Ramba Amadeusa, možda je vrijeme da razmislite o vašem životnom izboru. Ima li vaša bivša cura dvoje djece dok vi ne možete zadržati posao? Čini se kako ste iskočili iz tračnica života i vrijeme je da promijenite strategiju.

5. Nosite majice s otiskom na vjenčanju vaših prijatelja - tendencija da se prenaglašava individualnost posljednji je od 5 znakova omega muškarca. Npr. svi znamo primjer muškarca koji se na vjenčanju pojavljuje u npr. majici s otiskom svog omiljenog benda. Igra na kartu da ga nije briga, no iza te brižno uzgojene ironije skriva se duboka nesigurnost. Pravi razlog može biti taj što npr. ne zna kako kupiti odijelo, ili si ga ne može priuštiti, Umjesto da pokušaju prevladati svoje strahove, omega muškarci se ponašaju kao da ih nije briga za socijalne norme. 

02.05.2010. 13:31:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh