« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
SRRRK

Kako se pravilno pije pivo

Ako mislite da znate piti pivo, pročitajte članak i razmislite još jednom, jer obično radimo neke greške koje nam kvare okus piva

Kako se pivo drži u kući i pije
Kako se pivo drži u kući i pije (Shutterstock)
Više o

pivo

,

najbolje pivo

,

hladne čaše

Pivo je jedno od najstarijih poznatih alkoholnih pića, što znači da je kroz stoljeća uspjelo pridobiti velik broj poštovatelja, no svakodnevna konzumacija piva obično sa sobom nosi i neke pogreške koje vrijedi izbjeći kako biste što više uživatli u svom omiljenom napitku.

Ako ste, primjerice, čuli priču o hladnim čašama za serviranje piva, odmah je zaboravite - jedino što će hladna čaša napraviti je previše pjene. Čaše jedino trebaju biti čiste, sve ostalo je mit.

>> Zašto trebate piti pivo >>

Hladno pivo nije uvijek i najbolje pivo, jer svaka vrsta piva ima svoju optimalnu temperaturu na kojoj okus dolazi do izražaja. Najčešće vrste piva koje se svakodnevno piju trebaju biti malo toplije od temperature hladnjaka, tako da ga treba izvaditi desetak minuta prije nego što ga mislite popiti.

Pivo se treba držati u tamnoj staklenoj ambalaži na tamnom mjestu, kako mu svjetlost ne bi pokvarila okus. 

>> Odaberite pivo umjesto vina - ima manje kalorija >>

Za kraj, pivo se ne smije dugo čuvati. Postoje neke vrste piva kojima duže čuvanje pogoduje, no ostale vrste piva dugim ležanjem u hladnjaku izgubit će aromu, pjenušavost i pitkost, stoga, ako ste nabavili neko posebno pivo, dobro se raspitajte kako ga se može čuvati i koliko dugo.

Uzdravlje!

19.10.2014. 14:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh