« Kazalište
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
MM CENTAR

Jerusalem In My Heart u MM Centru

Unikatan spoj moderne eksperimentalne arapske glazbe i performansa na 16mm filmu, Jerusalem In My Heart, iduće subote u MM centru

Jerusalem In My Heart
Jerusalem In My Heart (Kultura promjene)
Više o

Charles-Andree Coderre

,

RAdwan Ghazi Moumneh

,

Jerusalem In My Heart

Koncert Jerusalem In My Heart (JIMH), audio-vizualnog projekta montrealskog producenta Radwana Ghazi Moumneha i filmaša Charlesa-Andrée Coderrea održat će se u subotu, 6. veljače u MM centru s početkom u 21 sat.

Ulaznice po cijeni od 25 kuna možete kupiti na blagajni Teatra &TD svakog dana (osim nedjelje) od 11 do 13 te od 18 do 20 sati. 

Dok je Moumneh zadužen za glazbeni dio, Coderre na nastupima radi vizuale, projicirajući na analognim projektorima 16mm loopove.Unikatan spoj moderne eksperimentalne arapske glazbe i performansa na 16mm filmu koji preispituje mogućnosti kreativnog rada na celuloidu, čini JIMH jednim od onih bendova čijem nastupu treba prisustvovati barem jednom u životu. Pokrenut 2005., JIMH nastupao je u različitim postavama, a nakon brojnih nedokumentiranih performansa, JIMH kao trio (Moumneh, Jérémie Regnier, Malena Szlam) izdaje 2013. debitantski album Mo7it Al-Mo7it i od tada slijede brojni hvaljeni nastupi. Istovremeno, Moumneh surađuje s brojnim glazbenicima kao što su Matana Roberts, Ought, Eric Chenaux i Suuns (s kojima radi zajednički album ).

Novi album If He Dies, If If If If If If (Constellation, 2015.), JIMH izdaje kao duo, u suradnji s filmašem Charlesom-Andréom Coderreom. Ovdje Moumneh proširuje svoju kompozicijsku paletu, istražujući nove dekonstrukcije i jukstapozicije tradicionalne i popularne arapske glazbe, a album oscilira između snažnih emotivnih vokalnih dionica i instrumentalnih, gdje se Moumnehovo ekspresivno akustično sviranje na buzuki uzima kao početna točka.

Coderre je vizualno oblikovao omot albuma fotografirajući sličice s 16mm filma, da bi ih obradio alternativnim kemijskim procesima. Omot je tako rezultat potpuno analognog i ručnog procesa, koji je ujedno sastavni dio raison d'être JIMH-a: težnja za otkrivanjem inovativne veze između analognog filma i live glazbenog performansa. 

Coderre je, također, član montrealskog eksperimentalnog filmskog kolektiva Double Negative te je zajedno s filmašem Karlom Lumieuxom radio kao vizualni umjetnik za bendove Goodspeed You! Black Emperor i Black Keys na njihovoj turneji.

01.02.2016. 10:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh