« Život
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
SJAJNO!

Jednostavan test zdravlja mozga

Kad razmišljamo o bolestima, vrlo rijetko nam na pamet padne da bi i naš mozak mogao imati problema, pa evo jednostavnog testa

Stanite na jednu nogu i sve će vam biti jasno
Stanite na jednu nogu i sve će vam biti jasno (Arhiva)
Više o

test

,

mozak

,

zdravlje mozga

Mozak je organ na koji najčešće zaboravljamo kad razmišljamo o zdravlju, što je dovoljno ironično samo po sebi. No, kako primjerice moždani udar nije bezazlena stvar, ne bi bilo loše procijeniti u kakvom vam je stanju mozak i bez kompliciranih pregleda.

Test stanja mozga izuzetno je jednostavan, a osmislili su ga Japanci - stanite na jednu nogu, ostanite tako što dulje (najmanje minutu), a nakon toga promijenite nogu na kojoj stojite.

Japanci tvrde da na taj način možete saznati kolike su vam šanse za moždani udar i još neke bolesti. Naime, tijekom istraživanja ispitanicima su snimani moždani valovi magnetskom rezonancom i morali su rješavati četiri vrste kognitivnih testova stojeći na jednoj nozi. 

Pokazalo se da se može predvidjeti rezultat magnetske rezonance po dužini stajanja na jednoj nozi, jer su oni koji nisu mogli stajati duže od dvadesetak sekundi u pravilu imali bolest malih krvnih žila mozga.

Stoga, glumite flaminga, makar i u uredu, pa ako ne možete izdržati duže od minute ... posjetite liječnika.

14.01.2015. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh