« Život
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
MMM

Jedno pivo dnevno stvarno je blagotvorno

Jedno ili dva serviranja pive kod muškaraca, te jedno serviranje pive kod žena izravno je vezano uz smanjenje gubitka dobrog kolesterola

Još malo razloga za pivicu .. :)
Još malo razloga za pivicu .. :) (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

pivo

,

alkohol

,

dobar kolesterol

Posljednja istraživanja samo potvrđuju da jedna piva, odnosno jedna pinta pive dnevno, što je malo manje od pola litre, prilično značajno smanjuje rizik od srčanog udara. Govori se o omjerima od 40% do 50%.

Istraživanje je sprovedeno na 80 tisuća odraslih osoba na kojima je ustanovljeno da je prirodno opadanje takozvanog dobrog kolesterola (HDL) bilo primjetno sprorije, a sve tijekom umjerenog konzumiranja ovog alkoholnog pića.

Rezultati su također pokazali da je jedno ili dva serviranja pive kod muškaraca, te jedno serviranje pive kod žena direktno vezano uz smanjenje gubitka HDL, a što nije bio slučaj kod osoba koje nisu konzumirale pivo uopće ili su konzumirale veće količine alkohola.

Ovo istraživanje, koje je bilo sprovedeno na odraslim osobama nije dalo dovoljno rezultata da li konzumacija vina ili nekog drugog alkoholnog pića također blagonaklono djeluje na smanjenje gubitka dobrog kolesterola.

Trenutno Vlada Ujedinjenog Kraljevstva preporuča muškarcima i ženama da ne konzumiraju više od 14 jedinica alkoholnog pića tjedno, što pak je ekvivalent 6 pinti pive prosječne jačine. Prethodna preporuka Vlade, koja je napuštena u siječnju ove godine, bila je 21 jedinica za muškarce, te 14 jedinica za žene.

Više pročitajte na portalu Gentleman.hr

23.12.2016. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh