Jedite zelenjavu ljeti!
Ljeto, vrućine, sparine... a vi bi jeli mesinu? OK, treba i toga, ali ono što je važnije su razne varijante povrća
Ljeto je, vrelo je i sparno i muka nam je od ideje da bi trebali kuhati, jer se trebamo prilagoditi ovakvom vremenu.
No, srećom, osvježenje možemo pronaći i u hrani, koja nam pomaže da prilagodimo tijelo visokim temperaturama.
Zeleno lisnato povrće odličan je izvor hranjivih tvari, poput kalcija, magnezija, kalija, vitamina C i K, vlakana i željeza. Zbog toga se preporučuje da ga unosimo svakim obrokom.
Ako nemate ideju koje zeleno lisnato povrće odabrati, evo što vam preporučujemo.
Blitva - ovo povrće ima malo kalorija, a puno vode, vlakana, vitamina i minerala.
Iceberg salata - ističe se visokim sadržajem vode i vrlo je osvježavajuće i zdravo jelo.
Kelj - ovo povrće ima visoku razinu vitamina A, C i K, a bogato je i željezom, fosforom i kalcijem.
Rukola - jedna od glavnih salata za pripremu u ljetnim mjesecima sadrži antioksidanse, magnezij i kalcij.
Tikvice - jedna su od glavnih ljetnih namirnica, bogate kalcijem, kalijem i fosforom.
Špinat - bogat je kalijem i željezom, a sadrži i vitamin C.
Dakle, na plac po povrće!
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar