« Život
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
ŠTO MISLITE?

Je li važnija osobnost ili fizički izgled kada biramo partnera?

Vjerujete li u izreku "Važno je ono iznutra"? Ako vjerujete, napokon je došlo vrijeme da se kaže - u većini ste!

Koja je tajna uspješnog braka?
Koja je tajna uspješnog braka? (iStock)
Više o

osobnost

,

privlačnost

,

fizički izgled

Znate li onu izreku "Važno je ono iznutra"? E, pa čini se da je istinitija nego što smo mislili da jest. 

Studija nedavno provedena od YouGov-a u 20 zemalja dokazala je da je ljudima osobnost važnija od izgleda kad biraju romantičnog partnera.

Možda se takvi rezultati čine logičnima, no nemojmo zaboraviti da upoznavanje nečije osobnosti ovisi o tome damo li joj priliku za upoznavanjem, a voljnost da to činimo često se temelji upravo na fizičkoj privlačnosti.

Svega 14% Britanaca i 5% Britanki tvrde da im je dobar izgled najvažnija karakteristika kod izbora partnera, dok 52% ispitanika oba spola radije biraju dobru osobnost.

U istraživanju su sudjelovali ispitanici iz cijelog svijeta, a unatoč tome što govorimo drugačijim jezicima, dokazali smo da svi razumijemo onaj jedan - jezik ljubavi.

Iznimka su bili jedino Vijetnamci, koji vanjski izgled smatraju važnijim faktorom od ljudske osobnosti.

Psihologinja Madeleine Mason ne smatra takve rezultate začuđujućima. "Ljudi zapravo vole vrijeme provoditi s osobama s kojima se osjećaju dobro, a u tome najvažnijuu ulogu imaju nečija osobnost i smisao za humor, a ne nečiji izgled", objašnjava. "Osobnost i smisao za humor pomažu nam da se sami osjećamo bolje, pa ne začuđuje da u partneru tražimo baš te karakteristike."

Možda živimo u doba kad se u velikoj mjeri voli preko mobilnih aplikacija, no ako želimo da ta ljubav bude ona prava, moramo suditi na više od isključivo prvog dojma.

01.12.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh