« Seks
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
UPS! ;)

Je li strast važna za seks?

Da nije seks samo strast i fizička privlačnost, govori podatak da je 58% partnera navelo da im veliku ulogu igra i emotivna povezanost

Strast vam treba... ali i seks ;)
Strast vam treba... ali i seks ;) (Arhiva)
Više o

seks

,

strast

Seks u većini slučajeva asocira strast i požudu. No, to nisu jedini razlozi zbog kojih se parovi upuštaju u seksualne odnose. Prema studiji objavljenoj u veljači 2020. postoje brojni drugi razlozi zbog kojih se ljudi upuštaju u vruće igrice ispod pokrivača.

U svrhu ovog istraživanja ElitePartner je ispitao 4.000 sudionika koji se nalaze u ljubavnoj vezi te su ih upitali koji su sve razlozi zbog kojih se seksaju. 

62% žena navodi kako je strast najčešći razlog zbog kojeg se seksaju, a taj isti razlog navodi 67% muškaraca. 58% partnera navodi da je fizička privlačnost razlog zbog kojeg uživaju među plahtama.

>> Strast nestaje u 30-ima, a seks je najbolji u 50-ima >>

Da nije seks samo strast i fizička privlačnost, govori podatak da je 58% partnera navelo da im veliku ulogu igra i emotivna povezanost. 61% žena i 57% muškaraca navode kako im je seks važan čin zbog osjećaja povezanosti. I to na onoj emotivnoj razini.

Tko inicira seks?

Ovo istraživanje je također pokazalo kako 52% muškaraca inicira seks i to jer žele razmaziti svoju partnericu. Tek 46 % žena navelo je kako se seksa kako bi zadovoljili partnera. No, s druge pak strane 34% žena je istaknulo kako zavodi svog partnera kako bi se osjećale privlačno i poželjno. Muškarci su tu u manjini - tek 25% je istaknulo ovu stavku.

>> Tri savjeta za nezaboravan seks >>

Zanimljivo je da i žene i muškarci često se znaju seksati samo kako bi onaj drugi partner bio sretan. 46% žena i 49% muškaraca je navelo kako se redovito znaju seksati jer onaj drugi partner to želi.

Seksom protiv stresa?

Dok se pojedinci ne mogu seksati ako nisu smireni, drugi pak koriste seks kao ispušni ventil. 23% muškaraca i 19% žena istaknulo je kako im je seks izvrstan u borbi protiv stresa.

>> Dvije vrste seksualne strasti koje se jako razlikuju >>

I to im često zna biti razlog zbog kojeg se rado prebacuju s kauča i Netflixa u spavaću sobu. Zanimljivo je napomenuti da visoko obrazovani kadar češće navodi borbu protiv stresa kao razlog za seks.

08.08.2021. 21:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh