« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
RUŠENJE REKORDA

Japanski pijanist želi u 18 sati odsvirati svih 212 Chopinovih skladbi za klavir

Yokoyama je prije godinu dana ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kada je odsvirao 166 Chopinovih skladbi za klavir kronološkim redom bez nota

Yukio Yokoyama
Yukio Yokoyama (YouTube)
Više o

pijanist

,

Frederic Chopin

,

Yukio Yokoyama

,

skladbe

Renomirani japanski pijanist Yukio Yokoyama objavio je u utorak da planira oboriti vlastiti rekord u sviranju Chopina, na 18-satnom koncertu na kojem će odsvirati svih 212 skladbi za klavir slavnog poljskog skladatelja, piše Hina. Yokoyama je na tiskovnoj konferenciji u Tokiju rekao da ga motivira želja da "bolje razumije Chopina" i da tog skladatelja približi što većem broju ljudi. Na koncertu u tokijskoj operi 3. svibnja svira 212 Chopinovih djela za klavir, bez gledanja u note, od osam sati ujutro do dva sata iza ponoći.

Yokoyama je prije godinu dana ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kada je odsvirao 166 Chopinovih skladbi za klavir kronološkim redom, također bez nota. Koncert je trajao 16 sati i održan je povodom dvjestote godišnjice Chopinova rođenja. Sada će repertoaru dodati još 46 skladbi koje Chopin nije želio objaviti, uključujući i one koje je skladao u dobi od sedam godina. Rođen 1971., Yokoyama je od 16. godine studirao na pariškom konzervatoriju. Diplomirao je 1990. i proslavio se u međuvremenu svirajući Chopina.

01.02.2011. 16:59:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh