« Život
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
W-ZERO

Japanci smislili pivo od kojeg se ne dobiva pivski trbuh

VIDEO - Bez alkohola, bez kalorija, bez mamurluka i bez pivskog trbuha, formula je uspjeha japanskih piva

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

Japan

,

Asahi

,

pivo

,

pivski trbuh

,

mamurluk

,

bezalkoholna pića

Noćna mora ljubitelja piva ostvarila se u Japanu - poznata pivara Asahi na tržište je izbacila piće koje ima okus kao pivo i izgleda kao takvo, ali je potpuno drugačije od svega na što smo navikli. Novo japansko pivo W-Zero nema alkohola niti kalorija, a proizvedeno je bez hmelja, kvasca i fermentacije.

Razvili su ga kemičari u laboratoriju pivovare koji su dodavanjem raznih vlakana, stabilizatora, aminokiselina i aroma za gorčinu dobili prepoznatljiv pivski okus. Japanci su ponosni na svoje novo piće i tvrde da se radi o još jednom dokazu japanske inovativnosti.

Tržište piva u Japanu dugi ni z godina pripadalo je njemačkim, američkim i australskim proizvođačima, dok su domaća piva bila poznata po lošoj kvaliteti. Situacija se drastično promijenila 2007. kada su u modu došla bezalkoholna piva. Japanski 'Kirin free' i 'All free' Suntory pivo redovito su rasprodani, a prihodi od prodaje dosežu milijune eura. Osim dobrog okusa, formula uspjeha novih piva glasi - bez alkohola, bez kalorija, bez mamurluka i bez pivskog trbuha. Živjeli!

Pogledajte japanski TV oglas za W-Zero

29.08.2010. 21:20:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    cici
    30.08.2010. 04:53
    čemu?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh