« Kazalište
objavljeno prije 13 godina
KREONTOVA ANTIGONA

Izvedbe drame "Kreontova Antigona" u Francuskoj i Belgiji

Drama Mire Gavrana imala je dosad petnaest kazališnih premijera u desetak zemalja, a praizvedba joj je bila 1983. u Gavelli

Fotografija vijesti
Više o

Miro Gavran

Početkom srpnja u Belgiji i Francuskoj na flamanskom i francuskom jeziku bit će izvedena drama „Kreontova Antigona", hrvatskog pisca i književnika Mire Gavrana, javlja Hina.

U režiji Veronique Declercq te s glavnim ulogama Els Jenssens i Gerritom Vonckom najavljena je belgijska premijera za 2. srpnja u kazalištu Reynaert u Bruggeu.

Tjedan dana nakon toga, 9. srpnja francusko kazalište Roseau izvest će dramu u sklopu programa "Off Avignon" Međunarodnoga kazališnog festivala u Avignonu, a izvodit će je sve do 31. srpnja.

Gavranova "Antigona" u francuskoj je premijerno izvedena 2007. u Avignonu, a na francuski ju je prevela Andrea Pučnik. Redateljica je Marie-France Broche, dok u glavnim ulogama nastupaju Mathier Barbier i Marie Broche.

Ova Gavranova drama, napisana 1983., dosad je imala petnaest kazališnih premijera u desetak zemalja. Praizvedba "Kreontove Antigone" bila je u zagrebačkom Dramskom kazalištu Gavella 1983.

27.06.2011. 13:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh