« Kazalište
objavljeno prije 8 mjeseci i 2 dana
KULTURA

Izvedba umjetničke formacije Neodredivo pitanje

Najavljujemo izvedbu “Neodredivo pitanje”, nove umjetničke formacije CO2, Nikoline Pristaš i Gorana Sergeja Pristaša

CO2
CO2 (Arhiva)
Više o

Neodredivo pitanje

U okviru 9. Međunarodne konferencije o odrastu u Zagrebu pod nazivom Planet, ljudi, briga: to se zove odrast! (9th International Degrowth Conference - Planet, People, Care: It Spells Degrowth! - https://odrast.hr/) održat će se performans/instalacija Neodredivo pitanje, umjetničke formacije CO2... par umjetnika, Nikoline Pristaš i Gorana Sergeja Pristaša, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Izvedbe:

30.8. - 2.9. i 5.- 6.9.2023. u 17.00, 19.00, 21.00

Dvorana Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu

Izvedba prima do 7 gledatelja.

Karte po cijeni od 6 €, za izvedbe od 30.8. do 1.9. dostupne su putem linka: https://core-event.co/events/goran-sergej-i-nikolina-pristas-neodredivo-pitanje-30-8-u-19-00-6ad3/

U prodaji su trenutačno ulaznice za prva tri dana, a link za ostale izvedbe bit će objavljen naknadno na stranici udruge Domino - https://thisisadominoproject.org/

CO2... par umjetnika nova je umjetnička formacija koja Nikolinu Pristaš i Gorana Sergeja Pristaša, nakon tri godine dokumentiranja i arhiviranja suradnji s BADco., upliće u niz susreta i stjecaja s umjetnicima, stručnjacima i studentima koji se mogu i ne moraju dogoditi, čija skretanja mogu, ali i ne moraju generirati niz novih susreta i odnosa između umjetnosti, tijela i klime.

O izvedbi Neodredivo pitanje CO2... par umjetnika kaže:

„Davno, dok su stvari još imale predvidljivi rast, prijatelji iz Ljubljane pozvali su nas da zamislimo budućnost, da predložimo projekt za 2023. Odlučili smo napraviti okret: umjesto predviđanja budućnosti, pokušali smo se vratiti u povijesne trenutke izražavanja kolektivne volje... do mitskih trenutaka neizvjesnosti... do žamora neodređenih prošlosti. Ono što nismo predvidjeli jest da ćemo od tada pa nadalje pokušavati prakticirati nemoguće. Dogodile su se neke stvari za koje smo mislili da su nemoguće. Neke nemoguće stvari se još uvijek mogu dogoditi. Sapeti u trajnoj sadašnjosti poezije, još uvijek tražimo glasove iz budućnosti koji najavljuju odgovore na zasad neododrediva pitanja!"

„Projekt Neodredivo pitanje započeli smo razvijati 2022. godine u Ljubljani. Uz pomoć koproducenata Slovenskog mladinskog gledališča, Zavoda Maska i Udruge Domino opremili smo sobu, izvedbenu monadu u kojoj smo, zajedno s Hrvoslavom Brkušić (video), Markom Tadićem (animacija), Hrvojem Nikšićem (zvuk) i Alanom Vukelićem (projekcije) oblikovali prvu izvedbu, podnaslovljenu Prekinuti mit. U formatu poetičkog predavanja inspiriranog pjesmom Emily Dickinson I dwell in Possibility, dramaturg Goran Sergej Pristaš rekapitulira nekoliko mitskih momenata iskazivanja kolektivne volje i načina oblikovanja govora o budućnosti.

U novom segmentu izvedbe podnaslovljenom I nazvaše ih otiscima, geste zajedništva u stvaranju svjetova i oblikovanju sadašnjosti razmatramo kroz poeziju danske pjesnikinje Inger Christensen, crteže Gordona Matte Clarka i Williama Blakea u izvedbi Nikoline Pristaš. Ovaj segment razvijen je u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a prethodnoj ekipi umjetnika pridružio se i kostimograf Silvio Vujičić.

Zagrebačke izvedbe objedinjuju ova dva segmenta i izvodit će se tri puta dnevno u izvedbama koje može gledati maksimalno sedam gledatelja. Prve izvedbe održat će se u sklopu Međunarodne konferenciji o odrastu pod nazivom ''Planet, ljudi, briga: to se zove odrast!'', a nakon toga igrat ćemo još četiri dana. Projekt Neodredivo pitanje nastavlja se u slijedećim godinama daljnjim istraživanjima, edukacijskim i produkcijskim radom, uključujući generacijske, prostorne i produkcijske varijable o čemu možete više pratiti na našoj web stranici: www.codva.net."

Za CO2...par umjetnika

Goran Sergej i Nikolina Pristaš

31.08.2023. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh