« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ATENTAT

Izraelski obavještajci smaknuli čelnika Hamasa koji je švercao oružje

Neimenovani djelatnik Mossada je rekao da je Mahmud al Mabuh bio ključni čovjek preko kojega su u Pojas Gaze iz Irana stizale rakete dometa 40 kilometara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Hamas

,

atentat

,

krijumčarenje oružja

,

Mossad

Čelnik palestinske organizacije Hamasa, koji je u petak ubijen u Dubaiju, pomagao je u krijumčarenju raketa iz Irana u Pojas gaze, izjavio je u nedjelju za agenciju Associated press neimenovani djelatnik izraelske obavještajne službe.

Na internetskoj stranici Palestinskog informativnog centra objavljeno je da su izraelske službe 20. siječnja u Dubaiju ubile Mahmuda al Mabuha, ne navodeći pojedinosti o tome događaju.

U priopćenju Hamasa se pojašnjava da je al Mabuh bio jedan od utemeljitelja vojnog ogranke te organizacije koja je izvela na stotine bombaških napada protiv izraelskih ciljeva.

Službeni izraelski izvori nisu htjeli komentirati informacije o atentatu. Neimenovani djelatnik Mossada je za AP rekao da je al Mabuh bio ključni čovjek preko kojega su u Pojas Gaze iz Irana stizale rakete dometa oko 40 kilometara. Ni on nije potvrdio da su Izraelci imali ikakve veze sa smrću Hamasovog čelnika. (hina/metro-portal)

31.01.2010. 23:41:52
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    01.02.2010. 08:19
    smiješno, palestince se optužuje za krijumčarenje, dok izraelci svake godine dobiju od amerikanaca oko 3 milijarde dolara u vojnoj 'pomoći' prema čemu je par palestinskih raketa dječja igračka... baš me zanima kako bi izraelci reagirali da palestinski agenti smaknu recimo netanjahua, sigurno bi za osvetu pobili par tisuća palestinaca :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh