« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
JAVIER SOLANA:

Izrael je u boljim odnosima s EU nego Hrvatska

Uzmu li se u obzir izraelski ratni zločini Solana je Hrvatskoj dao lijep kompliment na konferenciji poslovnih i političkih čelnika u Jeruzalemu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Europska unija

,

Izrael

,

Javier Solana

,

članstvo u EU

Izrael ima bliskije veze s Europskom unijom nego Hrvatska koja je službeno kandidatkinja za članstvo, rekao je u srijedu visoki predstavnik Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana.

"Izrael je, dopustite da kažem, član Europske unije i bez članstva u institucijama", rekao je i dobio topao pljesak na konferenciji poslovnih i političkih čelnika u Jeruzalemu. "On je član svih programa..."

Nijedna zemlja izvan europskog kontinenta nema taj tip odnosa koji Izrael ima s Europskom unijom", dodao je Solana i naglasio izraelsko sudjelovanje u EU-ovim istraživačkim i tehnološkim programima.

"Ne vidim ovdje hrvatskoga predsjednika", rekao je Solana i pogledao po publici. "Ali kad ga nema, moram vam reći, on jest kandidat da postane dio Europske unije, ali vaši današnji odnosi s Europskom unijom snažniji su nego hrvatski", rekao je Solana i dodao: "Ali njemu to nemojte reći".

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u posjetu je Izraelu i trebao bi u srijedu govoriti na konferenciji "Sučeljavanje sa sutrašnjicom" u organizaciji Mirovnog centra Peres. (hina/metro-portal)

21.10.2009. 18:42:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh