« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
TIPS & TRICKS

Izgubite 200 kalorija za 2.5 minute!

Moguće je izgubiti i 200 kalorija za samo 2.5 minute vježbanja, tvrde znanstvenici i da znate, to radi!

Spalite gomilu kalorija u kratkom vremenu
Spalite gomilu kalorija u kratkom vremenu (Arhiva)
Više o

kalorije

,

vježbanje

,

gubitak kalorija

,

maksimalni intenzitet

Uobičajen izgovor svih ljenčina je da nemaju dovoljno vremena za vježbanje, pa eto, bolje da ništa ni ne probaju. No, ako je vjerovati znanstvenicima sa Sveučilišta u Coloradu, dovoljno je intenzivno vježbati 2.5 minute i spalit ćete 200 kalorija.

U istraživanju su uspoređivali trošenje energije grupe ljudi tijekom dva dana. Jedan su dan svi gledali televiziju, dok su drugi dan intenzivno vježbali, nakon čega su se odmarali.

Pod intenzivnim vježbama misli se na maksimalne napore u kratkom vremenu, kao što je naprimjer brzo trčanje na kratkim dionicama puno bolje od hodanja ili laganog trčanja dulje vrijeme.

Kako bi izračunali gubitak kalorija, tijekom tri dana su volonteri jeli određene količine hrane koje trebaju dati dovoljno kalorija za normalno funkcioniranje. Nakon toga bi se jedan dan odmarali, a sljedeći vježbali.

Vježbe su bile što brže okretanje pedala na sobnom biciklu 30 sekundi, pa četiri minute laganog okretanja, i tako pet serija. U te dvije i pol minute intenzivnog vježbanja izgubili su po 200 kalorija. 

13.10.2012. 21:49:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ivan
    13.10.2012. 22:39
    to se zove HIIT - high intensity interval training.. nikakvo čudo za upućene... al ubije te stvarno tih 10 minuta da ne možeš stajat ostatak dana :D
  2. avatar
    ma da
    25.02.2013. 21:49
    ne vjerujem vise ni u kakve carolije
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh