« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
KRŠĆANI

Izdan pravilnik za širenje vjere

Pravilnik poziva kršćane da izgrade odnos poštovanja i povjerenja sa svim religijama

Vjera
Vjera (Wikipedia)
Više o

religije

,

kršćanstvo

,

sloboda vjeroispovjesti

Koalicija velikih kršćanskih crkva, a priključio se i Vatikan, u utorak je izdala knjigu s pravilima za širenje vjere kojom želi smanjiti neprijateljski odnos koji islam i druge religije imaju kad kršćani žele preobratiti njihove sljedbenike, piše Hina.

Pravilnik od pet stranica o kojem se pregovara od 2005. predstavili su na konferenciji za novinare u Ženevi Svjetski savez crkava (WCC), jedan visoki rimokatolički svećenik i Svjetska evangelička alijansa (WEA).

Pravilnik poziva kršćane koji žele "širiti radosnu vijest kraljevstva Božjega", misionarskim radom ili javnim svjedočenjem vjere, da "izgrade odnos poštovanja i povjerenja sa svim religijama", te da prilagode pristup lokalnim uvjetima.

U priručniku se ponavlja njihovo pravo na prozelitstvo, na širenje vjere i traženje preobraćenika.

No poziva ih se i da odustanu od "neprikladnih metoda (širenja vjere) prijevarom i prisilom" jer takvo je ponašanje "izdaja Evanđelja i nanosi zlo drugomu".

Novi pravilnik nazvan je "Svjedok kršćanstva u multireligijskome svijetu: preporuke za ponašanje", a izdan je u vrijeme kad jača napetost između malih lokalnih kršćanskih zajednica i većina iz drugih religija u mnogim zemljama, osobito u muslimanskome svijetu, piše Reuters.

29.06.2011. 20:21:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    sanela
    30.06.2011. 07:51
    Stvarno smiješno! Ako je iko neprijateljski nastrojen prema svima, to su katolici, koji su pocinili najvece zlocine u istoriji covjecanstva u ime vjere, i dalje ih cine. Takodje pristaju na nezamislive ustupke samo da bi se sve veci broj ljudi "podveo" pod katolicanstvo, pa na taj nacin postaju najveci pagani i idolopoklonici. Smiješno i sramota kakve gluposti pišu. Propovijedaju mir u svijetu, a najradije bi zatrli sjeme drugih vjera. Licemjerno!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh