« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
VRHOVNI ZAPOVJEDNIK

Regrutirao novake u svoju izmišljenu vojnu jedinicu

"Regrutima" je ovaj poduzetni prevarant naplaćivao upisninu za svoju izmišljenu postrojbu od 300 do 450 američkih dolara

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Kinezi

Sud u Los Angelesu na tri je godine zatvora osudio Kineza Yupeng Denga zbog toga što je pozivao kineske doseljenike u SAD-u da se pridruže lažnoj američkoj vojnoj postrojbi, prenosi Hina.

Deng se sam proglasio "vrhovnim zapovjednikom" svoje fiktivne postrojbe, kazavši unovačenim sugrađanima kako im članstvo u njoj jamči dobivanje američkog državljanstva.

Uspjelo mu je u to uvjeriti 200 kineskih državljana iz raznih dijelova SAD-a, koji su morali platiti i upisninu u postrojbu u iznosu od 300 do 450 američkih dolara. 51-godišnji Deng uhićen je u travnju nakon FBI-jeve istrage. U srijedu je pred višim sudom u Los Angelesu priznao da je kriv po svim točkama optužnice.

Istražitelji su tijekom pretrage njegova stana pronašli i dječju pornografiju.

Deng je u sklopu "obuke" naivnim novacima dijelio vojne odore, podučavao ih kako se ponašati tijekom sudjelovanja u paradama u predgrađu Los Angelesa te ih je odveo u muzej u San Diegu da vide muzejski primjer američkog vojnog zrakoplova.

30.06.2011. 09:13:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh