« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
SVJEŽ IZGLED

Izbrišite podočnjake s lica

Saznajte kako se riješiti podočnjaka uz pomoć krastavca i vrećica čaja te kako ih prekirti korektorom

Oko
Oko (Free Digital Photos)
Više o

oči

,

ljepota

,

umor

,

podočnjaci

Na tamne krugove oko očiju ne utječe samo umor nego i faktori poput gena, godina, stresa, prehrane, pušenja i nedostatka tekućine. Zbog podočnjaka često izgledamo umornije nego što se zapravo osjećamo, a lice gubi na svježini.

Poduzeća su naravno prepoznala tržišnu nišu pa u trgovinama danas možemo pronaći niz kozmetičkih proizvoda protiv podočnjaka. Maske i kreme koje koži vraćaju vlažnost i potiču prokrvljenost (npr. kofeinom) mogu donekle pomoći, ali ne mogu izbrisati podočnjake s lica jer ne dopiru do dubljih slojeva kože.

Prirodna sredstva

Podočnjaka se na prirodan način trajno možemo riješiti spavanjem kako bi se koža što bolje regenerirala, redovitim kretanjem koje potiče prokrvljenost te unošenjem tekućine (vode) u tijelo koja kožu opskrbljuje vlagom.

Od prirodnih sredstava protiv podočnjaka mogu pomoći svježi krastavac i vrećica čaja. Hladni krastavac posebno učinkovito rješava problem natečenih očiju, a potrebno ga je samo narezati na tanke ploške i nekoliko minuta držati na zatvorenim očima.

Što se tiče čaja, preporučuje se vrećica crnog ili zelenog čaja koja se na podočnjacima drži 15-tak minuta. Izbjegavajte čajeve s aromama jer često sadrže eterična ulja koja mogu dovesti do iritacija. Vrećica može biti hladna ili mlaka, a prokrvljenost se može dodatno potaknuti ukoliko svake 2-3 minute mlaku vrećicu zamijenimo hladnom i obrnuto. Pritom je važno početi s mlakom i završiti s hladom.

Kako podočnjake prekriti šminkom?

Korektor žućkastog tona dobro prekriva tamno ljubičaste podočnjake, korektor breskvastog tona dobar je kod modrih podočnjaka, a zelenkaste najbolje prekriva korektor ružičastog tona. Općenito bi korektor trebao biti nešto svjetliji od vlastite boje kože. Prije nanošenja kožu je potrebno namazati kremom kako bi se osigurala vlažnost. Korektor nanesite ispod oka u obliku sitnih točkica te ga razmažite prstom ili kistom.

11.04.2011. 11:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh