« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
IRAK

Izborno povjerenstvo ne vidi razlog za ponovno prebrojavanje glasova

Nezavisno visoko izborno povjerenstvo spremno je na ponovno brojanje glasova samo ako se utvrde nepravilnosti, poručeno je kandidatima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

izbori

,

Irak

,

Nuri al-Maliki

,

Ijad Alavi

Čelnik iračkoga izbornog povjerenstva u nedjelju je izjavio da nema temelja za ponovno prebrojavanje izbora održanih 7. ožujka.

Izjavio je to nakon što su i premijer i irački predsjednik tražili od izbornoga povjerenstva da pristane na ponovno prebrojavanje.

Ti zahtjevi učestali su pošto su prvi rezultati u subotu pokazali da je Iračka lista nekadašnjega premijera Ijada Alavija tijesno pobijedila koaliciju Za pravnu državu sadašnjega premijera Nurija al-Malikija.

Faradž al-Haidari, čelnik Nezavisnoga visokog izbornog povjerenstva (IHEC) u izjavi za iračku televiziju rekao je da je "povjerenstvo svim političkim stranama predalo kopije rezultata s biračkih mjesta".

"Prije nego što traže ponovno prebrojavanje glasova, oni bi morali pregledati te rezultate i usporediti ih s rezultatima koje je objavilo povjerenstvo", rekao je.

Dodao je da je povjerenstvo spremno za "prebrojavanje na svakom biračkome mjestu na kojem su rezultati drukčiji nego oni koji su predani političkim skupinama". (hina/metro-portal)

21.03.2010. 14:41:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh