« Film
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
ODLIČAN START

Iron Man 2 po zaradi među prvih pet svih vremena

Drugo mjesto gledanosti zauzima remake horora "Strava u Ulici Brijestova" sa "svega" 9,2 milijuna dolara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Robert Downey Jr.

,

Iron Man

,

najbolji filmovi

,

Mickey Rourke

,

3. studenog

Multimilijarder Tony Stark, junak filmskog nastavka "Iron Man 2", zauzeo je vodeću poziciju na sjevernoameričkim kinoblagajnama prvog vikenda prikazivanja sa 133,6 milijuna dolara ostvarenog prihoda, prema podacima koje je u ponedjeljak objavila specijalizirana tvrtka Exhibitor Relations.

Radi se o petoj najvećoj zaradi zabilježenoj u povijesti Hollywooda za prvi vikend prikazivanja. Film se već od travnja vrti u kinodvoranama u ostatku svijeta pa tako i u Hrvatskoj.

Paramount Pictures i Marvel Entertainment predstavljaju filmski nastavak temeljen na legendarnom Marvelovom super heroju u kojem se ponovno udružuju redatelj Jon Favreau i glumac Robert Downey Jr.

Radnja filma ponovno se vrti oko multimilijardera Tonyja Starka (Downey Jr.) koji se suočava sa sve većim pritiskom vlade, javnosti i novinara koji ga pokušavaju natjerati da podijeli svoju tehnologiju s vojskom što on ne želi jer se boji da bi mogla pasti u krive ruke.

Uz pomoć vjerne Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) i Jamesa "Rhodeyja" Rhodesa (Don Cheadle), Tony će stvoriti nove saveze i oduprijeti se moćnim, zlim snagama.

Drugo mjesto gledanosti zauzima remake horora "Strava u Ulici Brijestova" sa "svega" 9,2 milijuna dolara ostvarenog prihoda (48,5 milijuna od izlaska filma). Remake filma iz 1984. godine s junakom serijskim ubojicom tinejdžera Freddyjem Kruegerom zaradio je 32,2 milijuna dolara premijernog vikenda.

Na trećem je mjestu animirani film u 3D tehnologiji studija Dreamworks "Kako izdresirati zmaja". (hina/metro-portal)

10.05.2010. 11:23:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh