Metro-portal.hr

objavljeno 10.05.2010. 11:23:53
ODLIČAN START

Iron Man 2 po zaradi među prvih pet svih vremena

Drugo mjesto gledanosti zauzima remake horora "Strava u Ulici Brijestova" sa "svega" 9,2 milijuna dolara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)

Multimilijarder Tony Stark, junak filmskog nastavka "Iron Man 2", zauzeo je vodeću poziciju na sjevernoameričkim kinoblagajnama prvog vikenda prikazivanja sa 133,6 milijuna dolara ostvarenog prihoda, prema podacima koje je u ponedjeljak objavila specijalizirana tvrtka Exhibitor Relations.

Radi se o petoj najvećoj zaradi zabilježenoj u povijesti Hollywooda za prvi vikend prikazivanja. Film se već od travnja vrti u kinodvoranama u ostatku svijeta pa tako i u Hrvatskoj.

Paramount Pictures i Marvel Entertainment predstavljaju filmski nastavak temeljen na legendarnom Marvelovom super heroju u kojem se ponovno udružuju redatelj Jon Favreau i glumac Robert Downey Jr.

Radnja filma ponovno se vrti oko multimilijardera Tonyja Starka (Downey Jr.) koji se suočava sa sve većim pritiskom vlade, javnosti i novinara koji ga pokušavaju natjerati da podijeli svoju tehnologiju s vojskom što on ne želi jer se boji da bi mogla pasti u krive ruke.

Uz pomoć vjerne Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) i Jamesa "Rhodeyja" Rhodesa (Don Cheadle), Tony će stvoriti nove saveze i oduprijeti se moćnim, zlim snagama.

Drugo mjesto gledanosti zauzima remake horora "Strava u Ulici Brijestova" sa "svega" 9,2 milijuna dolara ostvarenog prihoda (48,5 milijuna od izlaska filma). Remake filma iz 1984. godine s junakom serijskim ubojicom tinejdžera Freddyjem Kruegerom zaradio je 32,2 milijuna dolara premijernog vikenda.

Na trećem je mjestu animirani film u 3D tehnologiji studija Dreamworks "Kako izdresirati zmaja". (hina/metro-portal)

10.05.2010. 11:23:53
http://metro-portal.hr/iron-man-2-po-zaradi-medju-prvih-pet-svih-vremena/39642/