« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
AKTUALAC U PARLAMENTU

Iranski predsjednik održao prvi aktualni sat od Islamske revolucije

Zastupnici su postavili deset pitanja iz politike i gospodarstva, međutim, nikakvo izglasavanje povjerenja predsjedniku nije bilo predviđeno

Fotografija vijesti
Više o

Mahmud Ahmadinedžad

,

Iran

Politički i gospodarski rezultati naše zemlje, unatoč globalnoj krizi i međunarodnim sankcijama, su izvrsni, rekao je danas iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad na prvom predsjedničkom aktualnom satu održanom u parlamentu još od davne 1979. godine, prenosi Hina.

Zastupnici su postavili deset pitanja iz politike i gospodarstva, međutim, nikakvo izglasavanje povjerenja predsjedniku nije bilo predviđeno.

"Najteža ograničenja nametnuta su vlasti kao što su gospodarske sankcije, svjetska kriza. A svi, prijatelji i neprijatelji vlade, priznali su da smo savršeno radili", rekao je Ahmadinedžad.

Međunarodna zajednica nametnula je niz gospodarskih sankcija Iranu zbog njegova nuklearnog programa koji Zapad naziva krinkom za razvoj atomskog oružja dok Iran tvrdi da je program isključivo mirnodopski.

Gospodarska politika vlade nije odgovorna za inflaciju koja službeno iznosi 21, a stvarno premašuje 30 posto, rekao je Ahmadinedžad. Jednako tako rekao je da vlada nije odgovorna za deprecijaciju iranske nacionalne valute od 55 posto u odnosu na američki dolar u godinu dana.

14.03.2012. 14:12:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh