« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
MEHMANPARAST SUMNJIČAV

Iran predviđa debakl izraelsko-palestinskih pregovora

Palestinci inzistiraju da pregovori moraju završiti osnivanjem neovisne palestinske države i da Izrael mora zalediti svoju politiku naseljavanja

Iran predviđa debakl izraelsko-palestinskih pregovora
Iran predviđa debakl izraelsko-palestinskih pregovora (YouTube )
Više o

Hillary Clinton

,

Izrael

,

Palestina

,

pregovori

,

Iran

,

Ramin Mehmanparast

Mirovni pregovori Izraela i Palestinaca neće biti uspješni sve dok se ne počnu baviti korijenima problema, rekao je u utorak glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Ramin Mehmanparast na tjednoj konferenciji za novinare.

"Mislimo da mirovni pregovori neće donijeti rezultate", rekao je Mehmanparast. Izravni mirovni pregovori Izraelaca i Palestinaca nastaviti će se 2. rujna u Washingtonu u nazočnosti egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka i jordanskog kralja Adulaha II. i mogli bi završiti u roku od godinu dana, rekla je u petak američka državna tajnica Hillary Clinton.

Palestinci inzistiraju da pregovori moraju završiti osnivanjem neovisne palestinske države i da Izrael mora zalediti svoju politiku naseljavanja. Djelomični moratorij gradnje naselja na Zapadnoj obali bi trebao završiti 26. rujna. Mehmaparast je izjavio da se "palestinski problem mora riješiti u korijenu". "Ne možemo postići rješenje palestinskog problema dok se Palestince baca na cestu i izbacuje iz zemlje, a okupatori dolaze iz drugih zemalja", rekao je Mehmanparast.

Iran ne priznaje postojanje Izraela i podržava islamističke palestinske pokrete. Izrael redovno optužuje Iran da pokušava izraditi atomsku bombu pod izlikom svog civilnog nuklearnog programa, kojeg smatra prijetnjom svom postojanju. Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedažd je više puta ponovio da će Izrael nestati sa zemljovida regije. (hina/metro-portal)

24.08.2010. 11:44:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    emin
    24.08.2010. 12:18
    Sasvim je u pravu,ukoliko se ne otklone uzroci nece biti mira nikad, manipulatori love u mutnom uz podrsku amera.
  2. avatar
    donhuangenaro
    24.08.2010. 13:30
    nije im u interesu mir jer palestinci neće mirno otić sa svoje zemlje, niti će mirno bit etnički očišćeni... a to da je Ahmadinedžad rekao da će izrael nestati s zemljovida regije je potvrđeno preslobodan prijevod židovskog lobija... točniji prijevod je '...da će vrijeme izbrisati cionistički režim...'
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh