« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
IPAK UMIJEŠANI

Iran je znao da Izrael i SAD spremaju teroristički čin

Odgovornost za bombaški napad u Teheranu preuzela je promonarhistička grupa sa sjedištem u SAD-u

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Iran

,

Teheran

,

bombaški napad

,

Masud Ali Mohamadi

Iranci su prije nekoliko dana dobili informaciju prema kojoj izraelske i američke tajne službe namjeravaju izvesti teroristički čin u Teheranu, izvijestio je u srijedu predsjednik iranskog parlamenta Ali Laridžani, nakon ubojstva iranskog sveučilišnog profesora i znanstvenika u utorak.

Washington je odbacio iranske navode o američkoj umiješanosti u bombaški napad u utorak u kojemu je u blizini doma ubijen profesor Masud Ali-Mohamadi, nazvavši ih apsurdnim.

Iranski dužnosnici i državni mediji Ali-Mohamadija opisuju kao nuklearnog znanstvenika, koji nije radio za Iransku organizaciju za nuklearnu energiju.

Predsjednik parlamenta Ali Laridžani rekao je kako je jaka promonarhistički orijentirana grupa Takavaran Tondar, sa sjedištem u SAD-u, preuzela odgovornost za napad te je kazao kako se sve odvija pod kontrolom CIA-e.

Iranska agencija Fars u utorak je izvijestila da je spomenuta grupa u egzilu, u priopćenju potvrdila informaciju o napadu, ne objavivši na koji je način došla do te informacije. Grupa je pak, prema navodima nekih zapadnih medija, negirala odgovornost i za sve optužila iranske vlasti.

Ubojstvo se poklopilo s vremenom u kojemu su izražene razmirice sa Zapadom zbog iranskih nuklearnih ambicija. (hina/metro-portal)

13.01.2010. 16:04:41
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    13.01.2010. 16:52
    I da pogodimo, Iranu se neće vjerovati jer se radi o "diktaturi", ali SAD će imati bezuvjetnu podršku javnosti, iako je u zadnjih deset godina na temelju laži, dobrim dijelom fabriciranih od strane svojih i vrlih izraelskih obavještajaca, napao dvije suverene države i skrivio smrt više od milijun nevinih ljudi...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh