« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
MAHMUD AHMADINEDŽAD:

Iran je nadahnuće za mnoge zemlje

Obilježavanje 31. obljetnice povratka ajatolaha Ruholaha Homeinija u Iran iskorišteno je za poruku o obračunu sa svjetskim imperijalizmom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Iran

,

Mahmud Ahmadinedžad

,

Ruholah Homeini

,

Islamska revolucija

Islamski Iran je "nadahnuće" za mnoge zemlje, rekao je u ponedjeljak iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad, na početku svečanosti kojima će se obilježiti 31. obljetnica Islamske revolucije iz 1979.

Pokojni vrhovni vođa, veliki ajatolah Ruholah Homeini, vratio se u Iran 1. veljače 1979. Deset dana poslije iranska monarhija je svrgnuta i proglašena je Islamska Republika Iran.

Desetodnevno slavlje završit će se 11. veljače masovnim skupovima diljem zemlje koje organizira država kako bi pokazala potporu islamskoj vlasti.

Državna televizija prenijela je Ahmadinedžadovu izjavu po kojoj je povratak ajatolaha Homeinija označio "početak nove ere koja je čovječanstvu otvorila nove poglede, uklonila slijepe ulice i obračunala se sa svjetskim imperijalizmom".

Predsjednik je dodao da se Islamska revolucija iz Irana proširila na cijeli svijet i postala "nadahnuće za mnoge zemlje".

Ahmadinedžad je istaknuo da je iranski sustav jači i stabilniji no ikad i da je narod još odlučniji u nakani da provede zadaće koje su pred njim. (hina/metro-portal)

01.02.2010. 13:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh