« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
NEMA SABOTAŽE

Iran demantirao tajnu ofenzivu SAD-a i Izraela

Iranski čelnici demantirali su da je nedavna eksplozija rezultat tajne ofenzive SAD-a ili Izraela, te kažu da je to bio nesretni slučaj prilikom testiranja oružja kojim bi mogli uništiti Izrael

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Izrael

,

oružje

,

Iran

Snažna eksplozija, u kojoj je poginulo 17 iranskih vojnika uključujući i časnika koji se smatra tvorcem iranske proturaketne obrane, dogodila se tijekom ispitivanja oružja koje želi uništiti Izrael, izjavio je u srijedu načelnik iranskih vojnih snaga, javlja Hina.

Iran je ustrajao u tvrdnji da je subotnja eksplozija u vojnoj bazi, zbog koje su pucala stakla na zgradama u Teheranu udaljenom 45 kilometara, bila nesreća i odbacio je nagađanja da se radi o izraelskoj ili američkoj sabotaži.

"Taj nedavni incident nema veze s Izraelom ili Amerikom, ali bi ishod istraživanja u kojem je eksplozija bila posljedica, mogao biti veliki šamar po licu Izraela i njegova okupatorskog režima", rekao je general Hasan Firuzabadi, prenosi novinska agencija ISNA.

Upitan u subotu o razmjerima oštećenja od eksplozije, izraelski ministar obrane Ehud Barak rekao je da ne zna, ali je dodao: "Toga bi moglo biti više". Nema dokaza da je eksplozija bila posljedica napada.

16.11.2011. 16:17:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh