« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
NASILJE SE NASTAVLJA

Irak: U napadima poginulo najmanje 18 ljudi

I nakon povlačenja Amerikanaca iz borbene misije, napadi se u Iraku nastavljaju u većem dijelu zemlje

Irak: U napadima poginulo najmanje 18 ljudi
Irak: U napadima poginulo najmanje 18 ljudi (Getty Images)
Više o

Irak nasilje

,

Irak rat

,

Nu Sound Of Belgrade

Najmanje 18 Iračana smrtno je stradalo u srijedu u nasilju u Iraku, među kojima je devet vojnika ubijeno u napadu na sjeveru zemlje. Pri prolasku minibusa s vojnicima eksplodirala je bomba na autocesti između Mosula i Tal Afara, rekao je policijski dužnosnik. Devet vojnika je poginulo i šest ih je ranjeno, precizira taj neimenovani dužnosnik koji je dodao da su vojnici bili na dopustu.

U Faludži, bivšem uporištu sunita 60 km zapadno od Bagdada, najmanje sedam civila i dva iračka vojnika su poginula u pucnjavi tijekom iračko-američke operacije, rekao je dužnosnik mjesne policije. Glasnogovornik američke vojske je potvrdio da se u gradu dogodio incident i da je pokrenuta istraga.

Jedna iračko-američka postrojba dobila je naredbu da u zoru izvede zračni napad na "kuću u kojoj se nalaze teroristi", u središtu Faludže, rekao je šef iračke policije Al-Anbar. Dodaje da su poginula dva iračka vojnika i da ne zna što se dogodilo s ljudima u kući koja je napadnuta.

Američka vojska je 31. kolovoza završila borbenu misiju u Iraku i sada se bavi samo obukom iračkih snaga sigurnosti, ali može se boriti u slučaju da bude napadnuta ili da je iračke snage traže za pomoć. U srpnju i kolovozu je zabilježen porast napada u Iraku i ta su dva mjeseca najkrvavija od 2008. godine. (hina/metro-portal)

15.09.2010. 16:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh