« Muškarci
objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana
MA DA?

Inteligentni muškarci se - žene?

Opsežno istraživanje u kojemu su ispitivani prihodi, socijalni status i inteligencija čak 190.000 muškaraca pokazalo je da je vjerojatnije kako će se pripadnici jačeg spola s višim kvocijentom inteligencije u budućnosti oženiti

Pamet i vjenčanja - idu ruku pod ruku!
Pamet i vjenčanja - idu ruku pod ruku! (Arhiva)
Više o

inteligencija

,

muškarci

,

ženidba

Sigurno ste čuli onu - da sam bio pametan, nikad se ne bih oženio... no, to nema veze sa stvarnošću, jer se stvarno pametni muškarci baš žene s veseljem pokazalo je istraživanje.

Barem tako tvrde američki i finski znanstvenici koji su istraživali kako inteligencija muškarca utječe na to hoće li se oženiti i koliko godina će provesti u braku.  

Opsežno istraživanje u kojemu su ispitivani prihodi, socijalni status i inteligencija čak 190.000 muškaraca pokazalo je da je vjerojatnije kako će se pripadnici jačeg spola s višim kvocijentom inteligencije u budućnosti oženiti.

Štoviše, najveće šanse za stupanje u brak imali su oni ispitanici s visokim stupnjem verbalne inteligencije. 

Inteligentniji muškarci imaju više šansi ostati u braku i četiri godine nakon vjenčanja, bez obzira na tip inteligencije koji ih odlikuje. 

Ipak, jedan faktor je važniji i od inteligencije, a to je novac. Bogataši su skloniji ženidbi i od pametnih muškaraca, no jasno je i zašto...

29.04.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh