« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
NUSPOJAVE

Igrice pretvaraju djecu u zombije

Ako se pitate zašto vaše dijete ujutro izgleda kao "živi mrtvac" mogući uzrok je manjak sna zbog cjelonoćnog igranja igrica

igrice tinej
Više o

djeca

,

video igre

,

igrice

,

zombiji

,

nedostatak sna

Igrice mogu biti ekstremno zarazne, no pretjerivanje često dovodi do ovisnosti koja onda može negativno utjecati na život vašeg klinca, a britanska humanitarna udruga za mlade tvrdi kako je sve više djece koja izgledaju "napušeno" od manjka sna baš zbog cjelonoćnog bdijenja uz računalo.

"Sve više naših klinaca većinu vremena izgleda kao da je `napušeno´, no ne nužno od droga nego od manjka sna jer cijelo svoje vrijeme provedu igrajući igrice. Ne znam da li se tu radi o opsesiji ili ovisnost", rekao je Paul Bowser, jedan od socijalnih radnika koji radi s djecom iz udruge Wing South West.

Socijalni radnici također kažu kako se društvene vještine dramatično srozavaju kod djece gamera i postoji mogućnost da totalno izgube empatiju i suosjećanje koje se normalno razvijaju kod „pravih" odnosa među ljudima.

"U prošlosti ljudi su njegovali međusobne odnose empatijom i suosjećanjem, no danas u virtualnim odnosima takve vještine nisu potrebne. To će možda utjecati na svakodnevnu interakciju među djecom", smatra Robert Hart Fletcher, voditelj udruge Kids and Media koja se bavi informiranjem roditelja o digitalnim medijima koji su dostupni njihovoj djeci.

Stručnjaci smatraju da se tek sada počinju javljati nuspojave igrica jer tehnologija prije nije bila toliko raširena i dostupna djeci.

30.01.2012. 12:08:57
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    igrac
    30.01.2012. 15:44
    nisu "igrice", nego IGRE, jer nije ni recimo Avatar filmić, niti je ovo iznad tekstić. U orginalnom tekstu http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-devon-16771981 se također ne spominje small computer games. Više o temi piše i Oleg Mašturko na http://www.bug.hr/ostav/oleg-mastruko/70915.aspx.
  2. avatar
    Igrice
    09.05.2012. 13:58
    Igrac, možda nisu igrali igre, nego baš igrice. Pod igrice brojim na primjer online flash i sve lagane casual igrice.
    Ne možeš mi ovakve igrice za djevojke - http://igriceee.com/za-djevojke/ zvat igrama. jednostavno ne možeš! to su igrice i gotovo!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh