« Putovanja
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DESTINACIJE LJUBAVI

Ideje za romantična putovanja

POGLEDAJTE GALERIJU - Mjesta koja vam garantiraju da ćete se ponovno zaljubiti

Više o

Kairo

,

Prohujalo s vihorom

,

Taj Mahal

,

romeo i julija

,

romantika

,

Verona

,

Yorkshire Moors

,

Georgia

,

romantična putovanja

Verona - Romeo i Julija

Grad u blizini jezera Lago di Garda često je u sjeni najpopularnijeg ljubavnog para svih vremena, Romea i Julije. Posjetitelji tako nerijetko u Veroni traže isključivo poznat Julijin balkon, a premalo vremena posvećuju ostalim ljepotama grada, poput čuvene Arene. Sretno i nesretno zaljubljeni kod Julijine kuće mogu ostaviti poruke sa svojim ljubavnim željama.

Kairo - Marko Antonije i Kleopatra

Kairo tijekom dana odiše hektikom i stresom, ali se pod zvijezdama pretvara u romantično mjesto s pogledom na piramide. Grad je također poznat po velikoj ljubavnoj priči Marka Antonija i Kleopatre koja je završila tragično. Kairo je danas najnaseljeniji afrički grad i kulturni centar arapskog svijeta.

Georgia - Prohujalo s vihorom

Mjesto radnje legendarnog filma "Prohujalo s vihorom" često je zanemareno u turističkim vodičima iako je poznato po opuštenoj atmosferi i prekrasnoj prirodi. Država nosi nadimak "peach state", a arhitektura odiše vremenom prije Građanskog rata.

Yorkshire Moors - Orkanski visovi

Likovi iz poznatog romana Orkanski visovi, koji adaptiran i na velikom platnu, svoju ljubav i strasti žive upravo na području Yorkshirea. Autorica Emily Bronte bila je inspirirana prekrasnim krajolikom, brežuljcima i romantičnim gradićima.

Taj Mahal - Palača ljubavi

Vrhunsko ostvarenje mogulske arhitekture u indijskoj saveznoj državi Uttar Pradesh izgradio je car Šah Džahan kao spomen na svoju rano preminulu suprugu Perzijanku Mumtaz Mahal. "Palača ljubavi" i danas, 350 godina kasnije, zrači romantikom i predstavlja idealnu destinaciju za ljubavne parove.

Photos by Wikipedia

Piše: Paul Baldwin / Metro World News
30.03.2010. 09:47:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    antonija
    26.11.2014. 13:21
    Taj Mahal je predivan i tako bih htjela otići, ali stvarno mi je predaleko, i nemam toliko vremena a ni novca da si priuštim takvo jedno putovanje :-/
    romantični vikend zagreb
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh