« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
KASNE DVADESETE

Idealno vrijeme da krenete na dijetu je u 28. godini

Žene se udaju u sve kasnijoj dobi. Zato prosječna 28-godišnjakinja ima uspješnu karijeru, vodi dinamičan društveni život i disciplinirana je po pitanju dijeta i izgleda

Kasne dvadesete - idealno vrijeme za odlazak na dijetu
Kasne dvadesete - idealno vrijeme za odlazak na dijetu (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

žene

,

mršavljenje

Evo još jedne genijalne ideje stručnjaka i znanstvenika koji nas iz dana u dan ne prestaju iznenađivati svojim otkrićima i saznanjima vezanim za prehranu, prekomjernu težinu, dijete i mršavljenje. No ostavimo sarkazam sa strane jer osobama koji imaju problema s kilogramima i koji ih teško skidaju svaka pomoć dobro dođe. Najnovija teorija je da su ljudi, točnije žene najuspješnije u dijetama ako ih započnu u dobi od 28 godina. Žene u kasnim dvadesetima brže skidaju kilograme jer imaju više vremena i veću snagu volje od onih starijih, a to je potvrđeno i analizom nad 30.000 žena dobi iznad 30 godina.

>> Najbolji dan da započnete postblagdansku dijetu je 15. siječnja

Osim toga, pripadnice ljepšeg spola u drugoj polovici dvadesetih godina više brinu za svoj izgled i težinu pa ostaju disciplinirane u nakanama da smršave. S druge strane, žene u tridesetima su često previše zauzete da bi se bavile svojom težinom, a većina onih u četrdesetima i pedesetima uopće više nema interesa za vlastiti izgled. Sue Beck koja stoji iza branda Lambrini Light pod čijim sponzorstvom je provedeno istraživanje kaže da se „žene udaju kasnije nego ikad te da su zato mnoge 28-godišnjakinje još uvijek same, još uvijek izlaze i vode aktivan društveni život što može objasniti njihovu uspješnost u zdravoj prehrani i održavanju dobre figure." Daily Mail citira Beck: „Mnoge od njih će u to vrijeme već biti na vrhuncu karijere, vodit će brz život što će im pored same dijete dodatno pomoći da skinu kilograme." Nažalost, istraživanje nije ponudilo odgovarajuće rješenje za žene koje su starije i mlađe od onih u kasnim dvadesetima.

07.01.2011. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh