« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NITKO NIKUD

I Berlusconi otkazao put na sprovod u Poljsku

Poljska je u nedjelju objavila da ponovo otvara svoj zračni prostor za prelete zrakoplova preko svog teritorija, ali samo za letove iznad 6.000 metara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Poljska

,

Silvio Berlusconi

,

vulkanski pepeo

,

Lech Kaczynski

,

pogreb

Zračna luka u Kijevu "Borispolj" otvoren je u nedjelju i ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič poletio je zrakoplovom Tupoljev-134 u Krakow na sprovod poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog i njegove supruge, objavio je glasnogovornik ukrajinskog predsjednika.

Ukrajinski zračni prijevoznik Ukraine International Airlines objavio je da od prijepodne nastavlja letiti na međunarodnim letovima iz Kijeva.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi pridružio se u nedjelju velikom broju svjetskih čelnika koji su zbog paralize zračnog prometa u Europi odustali od odlaska u Krakow, gdje će se poslijepodne održati državni sprovod poljskog predsjednika i supruge, poginulih u padu zrakoplova 10. travnja kod Smolenska, kad je poginulo svih 88 članova visokog poljskog državnog izaslanstva i svi članovi posade.

Poljska je u nedjelju objavila da ponovo otvara svoj zračni prostor za prelete zrakoplova preko svog teritorija, ali samo za letove iznad 6.000 metara, prenijela je agencija PAP. U gotovo svim europskim državama zračne luke u nedjelju su zbog vulkanskog pepela s Islanda već četvrti dan ostale zatvorene, a letovi su zabranjeni do nedjelje navečer ili ponedjeljka. (hina/metro-portal)

18.04.2010. 13:22:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh