« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
BAHAĆENJE

Ahmadinedžad: Toliko smo jaki da nas nitko ne smije napasti

Osim "cionističkog režima" (Izraela), Iran sve druge zemlje smatra "prijateljima i braćom", izjavio je iranski vođa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

vojska

,

Iran

,

Muhmoud Ahmadinedžad

,

rakete

Iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad izjavio je u nedjelju da je iranska vojska danas toliko moćna da se nitko ne usudi napasti zemlju.

Govor iranskog predsjednika tijekom vojne parade kojom je obilježen Nacionalni dan vojske izravno je prenosila televizija. Ahmadinedžad je rekao da su "naše oružane snage toliko moćne da nijednom neprijatelju neće pasti na pamet pružiti šapu nad iranski teritorij".

Na paradi su prikazane iranske rakete zemlja-zemlja Ghadr, Sajjil i Shahab-3 koje s dometom od 2.000 kilometara mogu doseći Izrael i američke vojne baze u Perzijskom zaljevu. Ahmadinedžad je također pozvao SAD da prekinu podupirati Izrael i povuku svoje snage s Bliskog istoka i Afganistana.

"Nema potrebe za stranim snagama u regiji i one bi se trebale vratiti kući te dopustiti da se zemlje regije same brinu za sebe", rekao je Ahmadinedžad. "Oni moraju napustiti regiju, to nije molba nego naredba i želja regionalnih zemalja", dodao je.

Ahmadinedžad je istaknuo da, osim "cionističkog režima" (Izraela), Iran sve druge zemlje smatra "prijateljima i braćom" s kojima želi miroljubivu koegzistenciju. No, upozorio je da će Iran upotrijebiti sva vojna sredstva u slučaju bilo kakvog napada. (hina/metro-portal)

18.04.2010. 12:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh