« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
HUAWEI

Huawei Mate 50 Pro – budućnost dizajna pametnih telefona

Istraživanje jedinstvenog vizualnog stila uz pametni telefonom koji zrači nezaobilaznim šarmom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Huawei)
Više o

najbolji mobiteli

,

Huawei Mate 50 Pro

Nitko ne može zanemariti činjenicu da je danas estetika iznimno bitna. U ubrzanoj svakodnevici prve dojmove o svijetu oko sebe stječemo upravo putem vizualnih podražaja. Isto pravilo se primjenjuje i prilikom kupovine gadgeta. S evolucijom pametnih telefona tijekom godina - osim funkcionalnosti, većina kupaca pametnih telefona cijeni i njihov dizajn i kako se uklapaju u njihovu osobnost i stilski izričaj. Čak i uz najbolje tehnologije i inovacije, korisnici žele da telefoni izgledaju dobro.

Najavljujući novu razvojnu eru pametnih telefona, Huawei s flagshipom Mate 50 Pro donosi poznati elegantan minimalistički dizajn koji se oslanja na kvalitetu materijala izrade, ali ga istovremeno naglašava futurističkim detaljima koji mu daju pomaknuti, edgy finalni dojam.  Nezaobilazno upečatljiv na prvu, Mate 50 Pro već je po prvom predstavljanju postao jedan od prepoznatljivih modela pametnih telefona.

Simetrična estetika za eleganciju u svakom trenutku

Kaže se da je simetrija ključna u svakom dizajnu jer osigurava ravnotežu i privlačan izgled svakom uređaju. Međutim, ponekad je teško postići savršenu simetriju kada je riječ o pametnim telefonima s obzirom da se u tijelo uređaja mora upakirati sav bitan hardver.

Revolucionaran upravo po pitanju tih tehničkih karakteristika, Huawei Mate 50 Pro ponovno je napravio novi korak i u dizajnu samog kućišta. Inspiriran principima osne simetrije uz prepoznatljiv Space Ring dizajn, novi Mate 50 Pro uspijeva spakirati matrix kameru razdvajanjem samih leća kamere, postižući ravnomjerno tijelo bez ikakvih neprirodnih izbočina ili neprivlačne periferije.

Instant klasik uz Clous de Paris uzorak

Želeći dodati dašak elegancije ovom tankom i laganom pametnom telefonu, dizajnerski timovi u Huaweiju reproducirali su Clous de Paris uzorak na tijelo Mate 50 Pro-a. Reljefni i piramidalni uzorak nastao je u Francuskoj i prethodno se obično povezivao i koristio kod luksuznih ručnih satova, nakita i drugih premium modnih dodataka. Kroz višestruku produkciju uzorka i spajanjem rasporeda prstenaste kamere s asimetričnim dizajnom, uzorak Clous de Paris savršeno je implementiran na Huawei Mate 50 Pro otkrivajući zanimljive teksture koje se mijenjaju sukladno svjetlosnim uvjetima.

Višeslojni modul kamere koji se sastoji od leća, ukrasnih prstenova i kratera na dnu nastao je pedantnom obradom aluminijske legure. Izrada iz jednog komada, bez spajanja, novom modelu omogućuje održavanje kohezivne strukture.

Jednostavnost i elegancija boja

Mate 50 Pro dolazi u jednostavnim i mono paletama boja koje najbolje naglašavaju sofisticiranost dizajna i uklapaju se u svakodnevno korištenje i stilske odabire korisnika. Stakleni stražnji poklopac dostupan je u dvije boje, srebrnoj i crnoj, što daje prepoznatljiv i elegantan završni sjaj. Verzija od veganske kože, zasad nedostupna na lokalnom tržištu, dolazi u zapanjujućoj narančastoj boji, inspiriranoj blistavim sunčevim zrakama.

Realistični zvukovi i prikazi slike koji će vam oduzeti dah

U kombinaciji s P3 Wide Color Gamut, boje su fino podešene i kalibrirane kako bi se osigurala najveća vizualna autentičnost. Mate 50 Pro korisnicima pruža brzinu osvježavanja od 120 Hz te 1440 Hz PWM zatamnjivanje, koje finalno smanjuje titranje zaslona kako bi se ublažio umor očiju u bilo kojem scenariju upotrebe.

Huawei Mate 50 Pro dolazi sa dvostrukim stereo sustavom zvučnika i nadograđenim mehanizmom zvučnih efekata koji uz algoritam za pojačanje basa daju pravi ton reprodukcije glazbe, filmova i igra. Radeći u tandemu, tehnologija za smanjenje buke potiskuje buku i optimizira kvalitetu zvuka u bučnim okruženjima, osiguravajući jasno i mirno iskustvo poziva.

Više o samom pametnom telefonu Mate 50 Pro, kao i drugim pametnim uređajima tvrtke Huawei možete saznati na njihovim mrežnim stranicama.

21.11.2022. 14:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh