« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
NAJAVE

Hrvatski kazališni showcase: GORE

Plesna uspješnica GORE Zagrebačkog plesnog ansambla i mađarskog koreografa Ferenca Fehéra odabrana je među pet domaćih predstava u sklopu 15. hrvatskog kazališnog showcasea

Gore
Gore (Arhiva)
Više o

Hrvatski kazališni showcase

,

GORE

Spomenuta je predstava nagrađena u kategoriji Najbolje predstave u cjelini u protekloj sezoni u okviru 14. dodjele Nagrada strukovnih udruga suvremenog plesa.   

IZ KRITIKA: 

Taj neprekinuti ritam, koji do te mjere utječe na publiku da na momente doista požališ što sjediš, sjajan je odraz tempa suvremene žene, čije se uloge i zadaće često preklapaju i od pojedinke zahtijevaju nadljudske napore u nošenju sa životnim izazovima. Zato su sve članice ansambla heroine modernog načina života. (Klara Šimunović, mimladi.hr)

GORE predstavlja zajedničko putovanje šest plesačica, o stanju povišenih emocija, o uzbuđenosti i ushitu bivanja u kolektivu. U zajedničkim ritualima otkrivaju odgovornosti pojedinca prema zajednici te zajednice prema pojedincu. Dinamična izvedba prikazuje životnu korelaciju šest žena, njihovo zajedničko putovanje i postaje kroz koje unutar plesnih karijera prolaze. Amazonski freestyle pokreti opisuju solidarnost, hrabrost, protivljenje, zajedništvo te individualnu i gr upnu odgovornost.

Predstavu izvode Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Gendis Putri Kartini, Sintija Kučić, Luna Lilek i Petra Valentić. 

Ulaznice po cijeni od 50 kuna možete kupiti OVDJE.

05.10.2021. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh