« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
PACKE

Hrvati plaćaju preskupi brzi internet, kaže EK

Postupak izdavanja dozvola u Hrvatskoj preskup i dugotrajan, a troškovi korištenja nekretnina i zemljišta za polaganje mrežne infrastrukture nerazumno visoki - kažu operateri?

Gule nas, gule ...
Gule nas, gule ... (Arhiva)
Više o

Europska komisija

,

Hrvatska

,

brzi internet

,

infrastruktura

Europska komisija uputila je još jedan službeni prigovor Hrvatskoj, a u ovom poručuje da kasnimo s razvojem digitalnog tržišta, te da bi troškovi brzog interneta trebali biti 30% niži.

Svim europskim kućanstvima, u ruralnim ili gradskim područjima, poručuju, trebala bi biti dostupna povezivost s brzinom preuzimanja od najmanje 100 Mb/s, s mogućnošću prelaska na Gb/s, a sva gradska područja te veće prometnice i željezničke linije trebali bi imati neprekinutu pokrivenost za 5G, petu generaciju sustava bežične komunikacije.

Iz HT-a na ovo kažu da je postupak izdavanja dozvola u Hrvatskoj preskup i dugotrajan, a troškovi korištenja nekretnina i zemljišta za polaganje mrežne infrastrukture nerazumno visoki i da ograničavaju daljnja ulaganja.

Mi bismo rado podsjetili da je HT postao vlasnik infrastrukture koju su gradili njegovi korisnici i plaćali je masno, te kao takav prodan Deutsche Telekomu - i da za to nitko ne tuca kamenje u Lepoglavi ...

01.10.2016. 09:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh