« Biznis
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
BRAVO!

Rade 5 sati dnevno i - ruše sve rekorde

Ideja da radnici moraju pregurati 70 posto tjedna da bi uživali samo 30 posto je kolektivno ludilo, kaže čovjek koji je uveo radno vrijeme od - 5 sati

Stephan Aristol uveo 5-satno radno vrijeme i pogodio u sridu
Stephan Aristol uveo 5-satno radno vrijeme i pogodio u sridu (Screenshot YouTube)
Više o

radno vrijeme

,

Stephan Aarstol

,

Tower Paddle Boards

Ponedjeljak je nešto čega se svi groze. Srijeda je "samo da se pregura". Petak ujutro je olakšanje jer samo što nije došao vikend ... i onda na kraju ispada da radnici rade 70 posto tjedna u grču, a uživaju u tek 30-ak posto. 

Ta se ideja nije svidjela poduzetniku Stephanu Aarstolu, vlasniku američke firme "Tower Paddle Boards", koji je prije nešto manje od godinu dana uveo petosatno radno vrijeme, tako da su radnici mogli da idu kući još prije ručka.

"Moja tvrtka je odlučila raditi drugačije. Mi smo u biznisu prodaje 'stojećih' dasaka za veslanje (paddle-board), pa su kraće radno vrijeme i slobodna popodneva za zaposlene savršen spoj s našim biznisom.

Odlučili smo uvesti petosatno radno vrijeme, od 8 ujutro do 13 popodne. Pošto ručak i tako traje sat vremena, ustvari smo skratili radno vrijeme za dva sata. Naši zaposleni NISU plaćeni manje, i ja i dalje od njih očekujem duplo veću produktivnost od prosječnog radnika", piše Aarstol za Business Insider.

Rezultati su, kaže, bili zapanjujući.

Prošle godine bili su imenovani za najbrže rastuću privatnu kompaniju u San Diegu. Tim od devet zaposlenih će ove godine generirati devet milijuna dolara prihoda.

Recept za uspjeh

"Kad kažem ljudima da moji zaposleni rade svega pet sati dnevno, odgovor je uvijek: 'To je baš lijepo, ali meni se ne isplati'. Toliko su zalijepljeni za radno vrijeme od 9 do 5 da nisu u stanju zamisliti bilo šta drugo", piše ovaj poduzetnik.

Ali, kako tvrdi, možete smanjiti radno vrijeme za 30 posto, a da nivo produktivnosti bude isti. Evo zašto:

30.09.2016. 16:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh