Hrana organskog porijekla zaista produljuje život
Studija provedena pod krovom Sveučilišta Newcastle nudi argumente da organska hrana poboljšava opće zdravlje i potiče brže sagorijevanje masnoća
Hrana organskog porijekla može produljiti život ljudi - u prosjeku je to 25 dana za muškarce, a 17 dana za žene. Pored dodatnih dana, ljudi koji konzumiraju organsko zdraviji su i mršaviji. Voće i povrće uzgojeno bez umjetnih gnojiva i sredstava ima više nutrijenata, naročito vitamina C. Mali broj sretnika bi zahvaljujući organskoj hrani mogao živjeti i nekoliko mjeseci pa čak i do pet godina dulje.
Studija provedena pod krovom Sveučilišta Newcastle nudi argumente da organska hrana poboljšava opće zdravlje dajući poseban naglasak na činjenici da ta hrana sadrži komponente koje potiču i ubrzavaju sagorijevanje masnoće u tijelu, piše Daily Mail. Zaključci iz spomenute studije u suprotnosti su s onim što su tvrdile određene svjetske institucije, naročito britanska FSA (Food Standards Agency) koja je dugo nijekala pozitivne učinke organske hrane.
Istraživači iz Škole za poljoprivredu, hranu i ruralni razvoj iz Newcastlea obavili su reviziju najaktualnijih istraživanja o nutrijentima iz hrane organskog porijekla. Detalji njihova rada bit će predstavljeni u časopisu Kritički osvrti u biljnim znanostima (Critical Review in Plant Sciences).
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar