« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana
SAVJETI

Hrana koja uništava vaš metabolizam

Postoji nekoliko visoko prerađenih opcija koje se reklamiraju kao zdrave grickalice ili pića, a zapravo mogu usporiti naš metabolizam i tako nam otežati mršavljenje

E, ovo je pogrešno...
E, ovo je pogrešno... (Arhiva)
Više o

metabolizam

,

hrana

Prehrana može biti i majka i maćeha, zavisi što kupujete i jedete, a pogotovo kad bi trebali imati vitak struk i dobro zdravlje. Naravno, većina će uzeti neke stvari u trgovini bez razmišljanja, no kad se malo bolje pogleda, kupovina bi trebala biti pametnija.

Naime, postoji nekoliko visoko prerađenih opcija koje se reklamiraju kao zdrave grickalice ili pića, a zapravo mogu usporiti naš metabolizam i tako nam otežati mršavljenje.

Nutricionistice Heather Hanks, Lisa Richards i Beth Hawkes tvrde da bismo se trebali kloniti slatkih, prerađenih granola pločica i voćnih sokova iz trgovine. 

Granola pločice - najčešće se nalaze na policama sa zdravom hranom pa mnogi posežu za njima kada trebaju međuobrok u hodu. Međutim, nutricionistice tvrde da one nose više štete nego koristi, osobito kad je u pitanju tjelesna težina. "Granola pločice su najgora hrana za mršavljenje jer su pune rafiniranih šećera. Mnogi proizvođači tvrde da su zdrave jer sadrže zob. I dok je zob doista dobar izvor vlakana, problem je u dodanim sastojcima koji ih čine nezdravima", pojašnjava Hanks za She Finds. Umjesto za granola pločicama, posegnite za orašastim plodovima i voćem koje će vas držati sitima i dati vam potrebnu dozu energije.

Voćni sokovi - voćni sokovi također su prepuni nepotrebnog šećera. Ako ih pijete svaki dan, mogu uzrokovati probleme poput nadutosti, upale, usporenog metabolizma i debljanja. "Na primjer, u jednom soku od naranče od 350 mililitara, nalazi se oko 31 grama šećera, što je 22 grama više nego u istoj količini Coca-Cole", tvrdi Hawkes. Uz to, voćni sok iz trgovine nema nikakvu hranjivu vrijednost. Zato, birajte zdrave alternative koje uključuju nezaslađeni čaj, vodu ili čak svježe iscijeđeni voćni sok, koji je bogat vlaknima.

Ukratko, već smo vam sigurno dosadili ali - pazite što unosite u svoj organizam....

20.03.2023. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh