Hrana koja štiti od raka
Hrana može biti lijek, stoga zašto je ne upotrijebiti kako bi reducirali rizik od ove opake bolesti i sačuvali zdravlje
Mlijeko - dvije ili više čaše mlijeka dnevno reduciraju rizik od razvijanja raka debelog crijeva za 22 posto, navodi se u novom izvješću koje je obuhvatilo 27 studija. Najbolje je malomasno i obrano mlijeko.
Riba - u recentnoj studiji više od 1800 odraslih Amerikanaca, koji su konzumirali veće količine ribe bogate omega-3 masnim kiselinama smanjili su rizik od raka za 39 posto. Dva takva obroka tjedno uistinu igraju ulogu, a također čuvaju zdravlje srca.
Soja - za svakih 8 grama soje koju dnevno konzumirate, šanse da razvijete rak crijeva padaju za 8 posto, navodi se u novoj studiji koja je obuhvatila više od 68,000 Kineskinja. Druga istraživanja pokazuju da prirodne molekule masti u soji, koje se nazivaju sfinganini, mogu biti toksične za stanice raka.
Češnjak - nije samo ukusan, nego i bogat antioksidansima koji zaustavljaju formiranja tumora u debelom crijevu. Pet režnja češnjaka tjedno smanjuju rizik od raka za 31 posto.
Novi komentar