« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Hrana koja čuva kožu tijekom zime

Hladniji dani stižu, kažu meteorolozi, a kako hladnoća isušuje kožu, evo nekoliko savjeta kako sačuvati lijepu kožu u zimskim uvjetima

Voće će vam spasiti kožu tijekom zime
Voće će vam spasiti kožu tijekom zime (FreeDigitalPhotos)
Više o

hrana

,

zima

,

krumpir

,

koža

,

brokula

,

naranče

,

mrkva

,

limun

,

špinat

,

papaja

,

lijepa koža

,

hidratacija kože

Hladni dani će doći, a s njima i problemi s kožom koju hladnoća isušuje. Većina ljudi to rješava raznim kremama, no zapravo je dovoljno pripaziti što imate u tanjuru kako ne biste imali problema. 

Primjerice, mrkva je odlična za ten, i to toliko da bi gotovo svakog dana trebala biti na vašem tanjuru. Napunit će vas vitaminima A i C, a uz to će koži dati dovoljno hranjivih tvari da vam pomogne u borbi protiv bora.

Druga važna namirnica je limun, koji je izuzetno važan za stvaranje kolagena u tijelu. Njegovo bogatstvo vitamina C potaknut će proizvodnju kolagena u potkožnom tkivu, što će blagotvorno djelovati na bore i ožiljke. Isto se može reći i za naranče, koje bi vam trebale biti obavezan dio svakodnevne prehrane u zimskim danima.

Vitamin A u velikim količinama možete dobiti jedući brokulu, naročito ako je kuhate na pari tri do četiri minute, što će ostaviti sve nutrijente u njoj. Ne bacajte lišće, jer je ono još bogatije vitaminima od cvijeta, pa ga možete stavljati u salate. Vitamin A pomlađuje kožu i sprječava prerano starenje, tako da vam uz brokulu veliku korist donosi i špinat, koji će vam uz to dati i željeza.

Antioksidanse ćete dobiti u krumpiru, što će također pomoći koži u borbi protiv slobodnih radikala koji uništavaju stanice oksidacijom, pa će vaša koža imati puno manje nesavršenosti.

Za kraj, napravite piling od papaje, prepune antioksidansa i enzima papaina koji uklanja mrtve stanice i potiče proizvodnju novih. Stoga, pomiješate pola zgnječene papaje s jogurtom i nanesite na lice, ostavite da djeluje 15 minuta i zatim isperite mlakom vodom. Ovakav tretman jednom tjedno dat će vašoj koži sjaj i tijekom zime. 

13.01.2014. 09:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh