« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
VRIJEDI PROBATI

Hrana koja će vam pomoći zaspati

Počnite od prirodnoga, jer to je jedini stvarno učinkovit i zdrav način uspavljivanja samoga sebe

Kako riješiti nesanicu?
Kako riješiti nesanicu? (Arhiva)
Više o

hrana

,

spavanje

,

san

,

uspavljivanje

Ako ste se često prisiljeni pouzdati se u tablete za spavanje kako biste si priuštili barem nekoliko sati odmora, možda biste mogli iskušati koji od prirodnih načina kako noću lakše zaspati. Naime, nedavne studije dokazale su da tablete za spavanje mogu biti uzročnikom razvoja nekih vrsta malignih bolesti, poput tumora. Zbog toga smo vam odlučili ponuditi alternativu: 8 namirnica koje možete konzumirati prije odlaska u krevet, a trebale bi vam pomoći zaspati. Ne šteti probati, jer sve su prirodne i u potpunosti sigurne.

Med. Čajna žličica meda u čaju ili mlijeku nekoliko sati prije odlaska na spavanje smanjuje razinu oreksina, neurotransmitera koji uječe na budnost.

Cjelovite žitarice. One potiču stvaranje inzulina triptofana, aminokiseline koja u mozgu djeluje poput sedativa.

Banana. Još jedan izvor triptofana i magnezija sa sedativnim djelovanjem. Usto, pune su kalija koji također doprinosi zdravijem snu.

Grah. Vitamin B koristi se za liječenje nesanice i kao pomoć kod smanjenja stresa i anksioznosti, a najlakše ga je pronaći u grahu. Osim vitamina B, biljka sadrži i vitamin B6, niacin i folat.

Orasi. Isto kao i lješnjaci, sjemenke suncokreta ili buče, izvor su magnezija i triptofana te potiču proizvodnju serototina u mozgu.

Perad. Bijelo pileće ili pureće meso potiče stvaranju triptofana, a možete ga jesti s kruhom od cjelovitih žitarica.

Jaja. Još jedna namirnica koja pomaže pri povećavanju razina triptofana. Najbolje ih je navečer jesti kuhana s kruhom od cjelovitih žitarica.

 

Piše: Andrea Holi
31.08.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh