« Muškarci
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
MODA ZA DEČKE

Hrabri muškarci nose šarene čarape

Muškarci koji prate modu i njeguju individualan stil oblačenja, vjeruju u učinak kričave boje na nozi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (trashness.com)
Više o

modni trendovi

,

modni dodaci za muškarce

,

čarape

,

šarene čarape

Prosječan muškarac ne troši puno vremena prilikom kupnje čarapa. Šarene modele jarkih boja izbjegava u širokom luku, a na kraju se obično odlučuje za praktično pakiranje koje sadrži tri para crnih ili sivih čarapa.

Najhrabriji članovi muškog dijela populacije s odobravanjem su dočeklai najnoviji trend koji pokušavaju nametnuti svjetski priznati dizajneri. Oni naime tvrde da muškarci upravo čarapama mogu izraziti individualan stil, koji je inače vrlo decentan i sastoji se od traperica, majici, košulja i klasičnih odijela.

Dizajneri u zadnje vrijeme na modne piste šalju sve više manekena s rozim, plavim, zelenim, crvenim i žutim čarapama, koje kombiniraju s poslovnom odjećom ili pak običnim bermudama.

Trend nošenja šarenih čarapa u svim prilikama izvorno potječe iz Engleske, gdje su džentlmeni još 1920-tih pokušavali razbiti strogi britanski kod odijevanja.

Proizvođači čarapa potvrđuju da se šareni modeli u posljednje vrijeme prodaju sve bolje.

Steve Monaghan iz Happy Socksa kaže: „Čarape su jedinstveni modni detalj. Mi smo prepoznali taj trend i specijalizirali se za proizvodnju šarenih i pomalo ludih modela."

Proizvođači najveći problem vide u predrasudama i konzervativnom stilu koji se muškarcima nameće u javnosti. Međutim, dizajneri se slažu s modnim kritičarima da trend dolazi na velika vrata, a svim hrabrim muškarcima preporučuju da boje čarapa usklađuju s bojom kravate.

14.10.2011. 16:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh