« Seks
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
OZBILJNO?

Hormoni su ključ dobrog seksa?

U različitim trenucima menstrualnog ciklusa, vaši vam hormoni poručuju kakavu vrste pažnje i seksualnog zadovoljstva traže

Hormoni vam govore sve, samo ih treba slušati
Hormoni vam govore sve, samo ih treba slušati (Shutterstock)
Više o

seks

,

hormoni

,

dobar seks

Jeste li znali da vaši hormoni mogu biti ključni za dobar seks i redovito postizanje orgazama?

Naime, vaši se hormoni mijenjaju tijekom čitavog menstrualnog ciklusa, a upravo oni određuju za što ste zainteresirani u spavaćoj sobi. Alissa Vitti, stručnjakinja za žensko zdravlje i hormone, tvrdi da praćenjem svog ciklusa možete doći do nezaboravnog seksa. 

"U različitim trenucima menstrualnog ciklusa, vaši vam hormoni poručuju kakavu vrste pažnje i seksualnog zadovoljstva traže", tvrdi Vitti. 

Obratite pažnju na svoje osjećaje prema partneru i želji za seksualnim odnosima u određenim trenucima u menstrualnom ciklusu. Ovisno o fazi u kojoj jeste, interes za seksom može biti viši ili niži.

Seksualna je želja na vrhuncu kada su hormoni estrogena i testosterona na visokim razinama.

Međutim, u drugom dijelu ciklusa želja za seksom pada. 

Za vrijeme mjesečnice hormoni su niski pa to opravdava vašu indiferentonst i sklonost gledanju televizije u spavaćoj sobi. Međutim, za vrijeme ovulacije, koja nastupa oko 14 dana ciklusa, vaša će želja za seksom biti na vrhuncu. 

Od 14. do 25. dana ciklusa " imat ćete pojačanu želju zbog razina hormona i više ćete uživati. Veća je vjerojatnost da vam lubrikant neće trebati" tvrdi stručnjakinja. 

20.02.2019. 21:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh