Metro-portal.hr

objavljeno 20.02.2019. 21:37:00
OZBILJNO?

Hormoni su ključ dobrog seksa?

U različitim trenucima menstrualnog ciklusa, vaši vam hormoni poručuju kakavu vrste pažnje i seksualnog zadovoljstva traže

Hormoni vam govore sve, samo ih treba slušati
Hormoni vam govore sve, samo ih treba slušati (Shutterstock)

Jeste li znali da vaši hormoni mogu biti ključni za dobar seks i redovito postizanje orgazama?

Naime, vaši se hormoni mijenjaju tijekom čitavog menstrualnog ciklusa, a upravo oni određuju za što ste zainteresirani u spavaćoj sobi. Alissa Vitti, stručnjakinja za žensko zdravlje i hormone, tvrdi da praćenjem svog ciklusa možete doći do nezaboravnog seksa. 

"U različitim trenucima menstrualnog ciklusa, vaši vam hormoni poručuju kakavu vrste pažnje i seksualnog zadovoljstva traže", tvrdi Vitti. 

Obratite pažnju na svoje osjećaje prema partneru i želji za seksualnim odnosima u određenim trenucima u menstrualnom ciklusu. Ovisno o fazi u kojoj jeste, interes za seksom može biti viši ili niži.

Seksualna je želja na vrhuncu kada su hormoni estrogena i testosterona na visokim razinama.

Međutim, u drugom dijelu ciklusa želja za seksom pada. 

Za vrijeme mjesečnice hormoni su niski pa to opravdava vašu indiferentonst i sklonost gledanju televizije u spavaćoj sobi. Međutim, za vrijeme ovulacije, koja nastupa oko 14 dana ciklusa, vaša će želja za seksom biti na vrhuncu. 

Od 14. do 25. dana ciklusa " imat ćete pojačanu želju zbog razina hormona i više ćete uživati. Veća je vjerojatnost da vam lubrikant neće trebati" tvrdi stručnjakinja. 

20.02.2019. 21:37:00
http://metro-portal.hr/hormoni-su-kljuc-dobrog-seksa/117016/