« Kazalište
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
NAJAVE

Hoerspiel - humanitarna izvedba na Ljetnim noćima Teatra EXIT

Ova izvedba je posvećena prije 2 godine preminulom članu radiofonijskog ansambla, novinaru i glazbeniku ANTI PERKOVIĆU, te je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe

Hoerspiel na pozornici
Hoerspiel na pozornici (Arhiva)
Više o

Teatar Exit

,

MUO

,

Hoerspiel

HOERSPIEL: mala igra za slušanje (i gledanje) je predstava koja govori o samim počecima radija, o vremenu kada su tada vrlo popularne radio-drame išle uživo iz studija, s glumcima, glazbenicima i maherima za rekonstrukciju potrebnih šumova i atmosfera.

Zadivljena a ponekad i sumnjičava publika se tih večeri okupljala oko radio-aparata, tog bežičnog misterija, kao nekada oko ognjišta, uhom naslućujući a u glavi stvarajući jedan sasvim novi svijet.

Osim kao jedinstvena kazališna priča o radiju samom, "malim ljudima unutar radijske kutije", HOERSPIEL na jedan neobičan način evocira i duh Zagreba u vrijeme između dva svjetska rata, ali i kasnije.

I dok je 1973. godine, u dokumentarnoj radio-drami Ad Libitum, Zvonimira Bajsića, Milana Kućiša i Maksa Jurjevića, jedna baka izrazila želju da ljudi koje ona čuje na radiju izađu od tamo i dođu podijeliti ručak s njom, u predstavi HOERSPIEL radio poziva vas da uđete u njega. Bez ručka, ali uz čašicu domaće rakije.

Osim snimke glasova Ante Perkovića i Zvonimira Bajsića, predstavu uživo izvode:  Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Ivana Starčević, Matija Antolić, Ljubica Letinić, Dino Brazzoduro, Nina Bajsić, Ivan Zelić/Ivor Plužarić/Dalibor Piskrec i Pavlica Bajsić Brazzoduro, a svjetlo je oblikovao Marino Frankola.

06.07.2019. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh